<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2013 16:27 3291

У Мінздраві – скандал с закупівлею перинатальних центрів

Міністерство охорони здоров'я у 2011 року закупило 85 непридатних для використання транспортних інкубаторів для немовлят.  

Державі було завдано збитків на суму близько 53 млн грн.

Про це Генпрокуратура України повідомила у відповідь на депутатське звернення заступника голови фракції «Батьківщина» Андрія Іванчука, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Транспортні інкубатори у 2010 році поставила компанія VamedEngineering GmbH & CO KG. Протягом червня-липня 2011 року проводилися клінічні випробування цього устаткування в Київському міському пологовому будинку № 7.

«І хоча, як виявилося згодом, вся партія інкубаторів була непридатна для використання, результати випробувань були сфальшовані», - йдеться в повідомленні.

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України на підставі підроблених документів у 2011 році зареєструвала вказані 85 інкубаторів та внесла їх до державного реєстру, спричинивши державі збитки на 53 млн грн.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за вказаним фактом зловживання службовим становищем посадовцями МОЗу та Кабміну в ході здійснення держзакупівель медичного обладнання. Наразі триває досудове розслідування.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінздраві – скандал с закупівлею перинатальних центрів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.05.2013 16:27 3291
Еще материалы раздела «Україна»