<
НОВИНИ ДНЯ: "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Політика
Україна
 Павел Серов 03.07.2013 17652

Розділка тушок: що з себе представляють депутати, які залишили «Батьківщину»

Народні депутати від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Людмила Денисова запропонували парламенту внести відповідні зміни до кримінального кодексу. Вони прагнуть прирівняти політичну зраду й торгівлю «тушками» до сутенерства й заняття проституцією. Позафракційний народний депутат Олег Ляшко взагалі пропонує саджати тушок і тих, хто їх привів, на 5 років.

У перший день роботи нової Ради, 11 грудня, з'явилися й перші «тушки» — кіровоградські депутати, батько й син Табалови. Пройшовши до парламенту, вони відхрестилися від «Батьківщини», яка висунула їх у депутати. Обох називали «квотою Арсенія Яценюка». Друга група «тушок» вийшла з «Батьківщини» 4 квітня, у розпал чергового блокування Ради та виїзного засідання. Троє із цих депутатів пройшли до парламенту за квотою Яценюка, один — за квотою Анатолія Гриценка. Ще двоє депутатів відкололися від фракції 6 червня, колеги по парламенту стверджують, що їх також завів Яценюк.


Олег Канівець, 50 років

t_6

Політичний шлях. У 2002–2006 роки — депутат Львівської облради, керівник виборчого штабу «Нашої України» у Стрийському районі. У березні 2012 року увійшов до складу ради партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. На виборах 2012 року — єдиний опозиційний кандидат (за квотою Гриценка) в окрузі № 126.

Дохід. Згідно з декларацією, загальний дохід за 2011 р. становив 1,2 млн грн.

Бізнес. Працював на керівних посадах у низці компаній — ЗАТ «Радехів-Цукор», ТОВ Торговий дім «Галартезіан», ДСП «Чорнобильська атомна електростанція», ТОВ «Будімекс-Проект», ЗАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння», ТОВ «Укртехнобудінвест».

Як пояснює свій вчинок. «Я протестую проти політики керівництва партії «Батьківщина» у фракції, а саме — Турчинова і Швеця. Швець, який відповідав за вибори на Львівщині, працював проти мене всю виборчу кампанію... Я неодноразово сигналізував Турчинову, що в окрузі й надалі працює приймальня Швеця, що однопартійці й надалі обливають мене брудом».

Що кажуть колеги. «Батьківщина» мала агітувати за Канівця, якого сама ж виключила зі своїх лав сім років тому. Ми змушені були заплющити очі, що йде така одіозна фігура, як Канівець, цього від нас вимагав Гриценко. Тим більше що Анатолій Степанович гарантував, що Канівець за жодних умов не зрадить», - Віктор Швець, народний депутат, «Батьківщина».

«Канівець був і залишається опозиційним депутатом, він — в опозиції до Януковича і його політики», - Анатолій Гриценко, народний депутат, «Батьківщина».

Оценка материала:

4.43 / 7
Розділка тушок: що з себе представляють депутати, які залишили «Батьківщину» 4.43 5 7
Політика / Україна
 Павел Серов 03.07.2013 17652
Еще материалы раздела «Україна»