<
НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києвівсі новини дня
Політика
Україна
 Павел Серов 03.07.2013 17644

Розділка тушок: що з себе представляють депутати, які залишили «Батьківщину»

Народні депутати від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Людмила Денисова запропонували парламенту внести відповідні зміни до кримінального кодексу. Вони прагнуть прирівняти політичну зраду й торгівлю «тушками» до сутенерства й заняття проституцією. Позафракційний народний депутат Олег Ляшко взагалі пропонує саджати тушок і тих, хто їх привів, на 5 років.

У перший день роботи нової Ради, 11 грудня, з'явилися й перші «тушки» — кіровоградські депутати, батько й син Табалови. Пройшовши до парламенту, вони відхрестилися від «Батьківщини», яка висунула їх у депутати. Обох називали «квотою Арсенія Яценюка». Друга група «тушок» вийшла з «Батьківщини» 4 квітня, у розпал чергового блокування Ради та виїзного засідання. Троє із цих депутатів пройшли до парламенту за квотою Яценюка, один — за квотою Анатолія Гриценка. Ще двоє депутатів відкололися від фракції 6 червня, колеги по парламенту стверджують, що їх також завів Яценюк.


Олександр Табалов, 55 років

t_1

Політичний шлях. У 2007 році Табалов був претендентом на пост лідера Кіровоградської облорганізації Партії регіонів. У 2010 році балотувався на пост мера Кіровограда. На момент обрання в Раду — депутат Кіровоградської міськради. № 49 у списку «Батьківщини».

Дохід. Згідно з декларацією, дохід Табалова та членів його родини за 2011 рік становив лише 660 тис. грн. Займає 169-те місце в рейтингу 200 найбагатших українців за версією журналу «Фокус». Статки оцінюють у $44,2 млн.

Бізнес. З 2008 року — гендиректор групи компаній «Формула смаку» («Формула смаку», «Волошкове поле», «Першотравневе молоко»).

Як пояснює свій вчинок. «Ми не тушки. Ми, звісно, не входимо до фракції. Але ми прагнемо подивитися, як фракція себе покаже».

Що кажуть колеги. «Я дізнався, що в Табалова спільний бізнес із Хомутинником уже після того, як він опинився у списку. Викликав до себе. І він заприсягся дітьми, що продав свій бізнес. Увесь. І що його немає за що пресувати. Табалови — це не бізнес-квота. Це люди, яких я знав 11 років, ще з часів роботи в банку «Аваль». Табалови були одними з позичальників банку. Вони присягалися на Біблії та клялися перед українським народом, що увійдуть до опозиційної фракції... Це моя персональна провина», - Арсеній Яценюк, лідер фракції «Батьківщина» у ВР.

Оценка материала:

4.43 / 7
Розділка тушок: що з себе представляють депутати, які залишили «Батьківщину» 4.43 5 7
Політика / Україна
 Павел Серов 03.07.2013 17644
Еще материалы раздела «Україна»