<
НОВИНИ ДНЯ: Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
03.07.2013 15:25 823

Янукович готується вибачатись за Волинську різанину

Президент України Віктор Янукович повідомив, що українська сторона готує заяву щодо Волинської трагедії.  

Про це він сказав президенту Польщі Броніславу Коморовському під час саміту Вишеградської четвірки у Віслі.

«Ми готуємо спільну заяву, яка буде оприлюднена напередодні цієї трагічної дати», - відзначив Янукович.

Він зауважив, що ця заява спрямована на примирення двох народів. «І що дуже важливо, вона більше спрямована на молодь. Тому до цієї справи долучені не тільки державні діячі, які проводять відповідну роботу, але й представники церкви також долучились», - сказав президент.

Нагадаємо, Коморовський має намір 14 липня відвідати Луцьк, щоб ушанувати пам'ять поляків, загиблих у Волинській трагедії.

У польському Сеймі триває суперечка щодо тексту резолюції в 70-у річницю Волинського злочину. Депутати не можуть дійти згоди щодо визначення трагедії: політики правоконсервативних партій наполягають на слові «геноцид» у тексті документу, а представники ліберальної «Цивільної платформи» пропонують обмежитися дефініцією «етнічне чищення з ознаками геноциду».

До трагічних подій на Волині та Східній Галичині 1943-1944 років у Україні та Польщі різне ставлення. Польська сторона покладає відповідальність за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а Україна наполягає на відповідальності за ці злочини обох сторін. Польські історики переконують, що в результаті етнічних чищень загинули 100-130 тис. поляків і 5-15 тис. українців. Проте в Україні говорять про декілька десятків тисяч убитих поляків і більш як 10 тисяч українців.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Янукович готується вибачатись за Волинську різанину 5.00 5 1
Політика / Україна
03.07.2013 15:25 823
Еще материалы раздела «Україна»