<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
07.07.2013 18498

Революція в Україні буде профінансована ззовні - політолог

Сьогодні люди невдоволені владою, особливо місцевою. Тому революційна ситуація в країні потребує організації, відповідної кількості кадрів на заміну існуючим чиновникам та силовикам, а також стабільного фінансування.  

Таку думку висловив політолог Костянтин Бондаренко.

«Щоб відбувся загальнонаціональний бунт, потрібне керівництво. Хтось має налагодити контакти між різними спалахами. Після захоплення райвідділку та самосуду є два шляхи: або відповідати за свої дії перед законом, або йти далі й висувати політичні вимоги. Питання: якими вони мають бути, яких змін домагатися? Крім того, лідер революції повинен показати нові кадри. Для заповнення всіх вакансій у політичної сили має бути 80 тисяч кандидатур на посади середньої та вищої керівних ланок. В опозиції їх немає», - зауважив він.

За словами Бондаренка, соціально-економічні проблеми не викличуть масові протести.

«Україна здатна переживати найглибші економічні кризи. У тіньовому секторі крутяться два державні бюджети. Це дозволяє більшості спокійно дивитися в майбутнє. Люди повстануть, коли держава запустить руки в їхні заощадження», - додав політолог.

Він вважає, що підштовхнути українців до революції спроможна одна з трьох умов.

«Перша: міцний середній клас. Навіть у Росії він становить майже 30 відсотків, а в Україні - лише 10. Тільки середній клас є носієм демократичних традицій і принципів. Другий варіант: нашу революцію може профінансувати інша держава - США, Росія або ЄС. В Європі і своїх проблем достатньо. Дії двох інших передбачити складно. Третій сценарій: бунт як наслідок протистояння між олігархічними групами. Якщо когось з олігархів почнуть «розкуркулювати»», - зазначив Бондаренко.

За матеріалами Gazeta.ua

Оценка материала:

5.00 / 3
Революція в Україні буде профінансована ззовні - політолог 5.00 5 3
Політика / Україна
07.07.2013 18498
Еще материалы раздела «Україна»