<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
22.07.2013 14:20 1212

Овочі та фрукти подешевшали

За попередній тиждень темпи сезонного зниження вартості плодоовочевого кошика прискорилися.  

У період з 13 по 19 липня вартість основного набору овочів і фруктів середньостатистичного українця знизилася відразу на 14,2% після падіння на 11,4% тижнем раніше. Таким чином, за останні два тижні вартість плодоовочевої продукції знизилася приблизно на чверть.

«Сезонне зниження цін, характерне для другої половини липня і усього серпня було відзначено по всіх основних групах плодоовочевої продукції. Найбільш різко впали ціни на овочі борщового набору - на 22,1% за тиждень, і тепличні овочі - на 19,6%. Дуже суттєво також знизилася ціна на картоплю і багато видів сезонних фруктів», - коментує аналітик ринку Тетяна Гетьман.

Вона зауважила, що незважаючи на стрімке зниження цін на ринку, активний експорт був відзначений тільки в сегменті кавуна. За іншими товарами експортні поставки мали переважно фрагментарний характер. Водночас, і імпортної продукції на ринку було порівняно небагато.

Єдиним овочем у наборі, який подорожчав попереднього тижня, була капуста, що було пов'язано з періодом міжсезоння і несприятливим для збирання погодними умовами у західних регіонах країни. Крім того, дещо зросли ціни на малину і чорну смородину і порічки, що зумовлено закінченням сезону збирання.

По даним «АПК-Інформ».

Оценка материала:

5.00 / 1
Овочі та фрукти подешевшали 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.07.2013 14:20 1212
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»