<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватисьвсі новини дня
Політика
Україна
07.08.2013 15:10 682

Про антиконстуційність Асоціації з ЄС Царьову розповіли люди Медведчука

Незалежний український центр правових ініціатив та експертиз «Правова держава», який підготував висновки про неконституційність можливого підписання угоди про асоціацію з ЄС, очолює екс-представник президента Леоніда Кучми у ВР Олександр Задорожний. У склад експертов входить політолог Михайло Погребинський.  

О. Задорожний був близьким сподвижником глави АП Віктора Медведчука під час розробки та впровадження політичної реформи 2004-го, яка напередодні перемоги опозиційного кандидата в президенти Ющенка помітно урізала повноваження глави держави на користь парламенту.

Крім того, до складу експертів «Правової держави» входить політолог Михайло Погребинський відомий своїми тісними зв'язками з Віктором Медведчуком, а також екс-нардеп Степан Гавриш, який входив у парламентську фракцію СДПУ(о).

Видання зазначає, що центр «Правова держава» розташований у будівлі (м. Київ, вул.Червоноармійська, 23-Б), на якій висить табличка проекту Віктора Медведчука «Український вибір».

Раніше народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов заявив в інтерв'ю Forbes.ua, що деякі пункти угоди про асоціацію з ЄС суперечать Конституції.

«У мене є висновок юридичної компанії про те, що шість пунктів угоди про асоціацію суперечать Конституції України. Якщо група народних депутатів від ПР зробить звернення до Конституційного суду, він винесе ухвалу про неконституційність угоди з ЄС. Комуністи таке звернення із задоволенням підпишуть. Це не означає, що Україна не зможе підписати асоціацію – зможе, але лише після змін до Конституції, а це нешвидка процедура», - сказав Царьов.

За інформацією «Коментарів».

Оценка материала:

5.00 / 1
Про антиконстуційність Асоціації з ЄС Царьову розповіли люди Медведчука 5.00 5 1
Політика / Україна
07.08.2013 15:10 682
Еще материалы раздела «Україна»