НОВИНИ ДНЯ: В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави  На Україну насувається негода: в яких регіонах будуть дощі та шквали  Угорщина доєднається до ініціативи "Друзі миру", яку започаткували Китай та Бразилія  План перемоги "на столі" у Байдена, Гарріс та Трампа. Головні підсумки візиту Зеленського до США  Китай рятує Росію і допомагає воювати проти України: The Times виявив докази  Погіршення погоди в Україні: в деяких областях очікується мокрий сніг  Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижніввсі новини дня
20.08.2013 16:35 1253

На півдні України бояться брати землю в аренду

На сьогодні є тенденція до того, що через збитковість аграрного виробництва сільгоспвиробники Автономної Республіки Крим та півдня Україниі цілому відмовляються від оренди землі.  

Про це сьогодні заявив на прес-конференції голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков.

«Є тенденція до того, що люди в Автономній Республіці Крим відмовляються від оренди землі», - сказав Г.Новіков. За його словами, певним страхуванням роботи агропідприємств на тій території могло б стати зрошення, але «ціни, по яких отримують воду в Криму не є рентабельними при сьогоднішніх цінах на зерно».

«І ніякої компенсації за вартість води вже два роки не повернуто товаровиробникам. То як їм бути на Півдні?», - наголосив експерт.
За його словами, вже третій рік Крим, Херсонська, частина Миколаївської, частина Запорізької, частина Луганської областей підпадають під форс-мажорні обставини.

«Палець об палець держава не вдарить, не те що з резервного фонду Кабміну не надаються кошти, навіть закони, які самі ухвалюють і пишуть, наприклад, про розвиток агрострахування, не виконуються. А як можна в зоні ризикованого землеробства вести господарство при таких умовах», - зауважив голова Аграрного союзу.

Г. Новіков вважає, що аграрії повинні були, аби не отримувати збитки від агровиробництва, об'єднуватися в кооперативи, будувати свою кооперативну елеваторну логістику, налагодити експорт продукції. Таким чином, за його словами, лоістичний ланцюг був би індикатором формування ціни на зерно на внутрішньому ринку.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
На півдні України бояться брати землю в аренду 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.08.2013 16:35 1253
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»