<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
19.09.2013 3369

Власник «Родинної ковбаски» прогнозує високі ціни на м’ясо

Найближчих два роки дешевого м'яса в Україні не буде, вважає засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран.  

Таку думку висловив аграрій, член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК Львівської обладміністрації, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран.

Як каже експерт, уся справа у скороченні виробництва свинини.

«Оскільки впродовж останніх років ціна на свинину у Європі та Америці була дуже низькою, це призвело до зменшення кількості фермерських господарств, які займаються вирощуванням свиней, а відтак – до скорочення самого поголів'я. Тож цьогоріч свинини просто не вистачає», – зазначив О. Баран.

75% вартості вирощеної м'ясної продукції складає кормова база. Але навіть при низькій ціні на зерно (через високі врожаї) вартість м'яса навпаки – може зрости.

«Ми маємо високий попит, але замалу пропозицію», – прояснив О. Баран.

За його словами, на зменшення м'ясної сировини вплинув ще один фактор. Це вимоги до європейських фермерів. За останній час вони стали більш жорсткими. «Через це фермери банально закривають ферми, що теж впливає на зменшення поголів'я свиней», – підкреслив Баран.

Оскільки Україна вирощує менше свинини, аніж потрібно для споживання, країна не може відмовитись від імпорту м'яса. А відтак, вітчизняний ринок і надалі відчуватиме коливання світового. Тож дешевої ціни на свинину найближчих два роки чекати не варто, підсумовує власник «Родинної ковбаски».

За повідомленням ZIK.

Оценка материала:

5.00 / 2
Власник «Родинної ковбаски» прогнозує високі ціни на м’ясо 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
19.09.2013 3369
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»