<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
09.10.2013 715

Азаров запевняє, що овочевої кризи нема

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняє, що ціни на всі овочі будуть стабільними, оскільки зібраний навіть на сьогодні врожай цілком забезпечує внутрішні потреби країни.  

Про це глава уряду заявив у середу на засіданні Кабміну.

«Ще раз хочу наголосити, що врожай картоплі і овочів, навіть за такої погоди, яка тимчасово призупинила завершення збирання, цілком забезпечує внутрішні потреби країни. А це означає, що ціни будуть стабільними. Ажіотаж на ринку овочів, зокрема картоплі, спадає: урожай перевищив попит у кілька разів», - наголосив М. Азаров.

Водночас він зазначив, що вересневий стрибок цін на картоплю деякою мірою зумовлений несприятливими погодними умовами, але більше викликаний бажанням посередників використати ситуацію на свою користь.

Прем'єр-міністр повідомив, що прогнозоване валове виробництво овочів знаходиться на рівні 10,4 млн т при фонді споживання до 7,5 млн т, тобто на одну особу припадає 180 кг при нормі 105 кг на рік. Валове виробництво картоплі становить понад 21 млн т, з них фонд споживання - 6 млн т, або близько 140 кг на особу на рік.

Азаров відзначив, що тільки за останній тиждень відносно сприятливої погоди картоплі та овочів закладено на зберігання в овочесховища майже 240 тис. т. Загалом, як повідомив прем'єр, станом на 8 жовтня у сховищах знаходиться 1,3 млн т овочів, з них картоплі - близько 1 млн т. При цьому загальна ємність овоче- та картоплесховищ становить 1,7 млн т, тобто закладення на зберігання триватиме.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Азаров запевняє, що овочевої кризи нема 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
09.10.2013 715
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»