НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
15.10.2013 14:50 858

Саудівська Аравія переходить на сланцевий газ

Саудівська Аравія планує найближчим часом розпочати комерційний видобуток власного сланцевого газу.  

Завдяки цьому королівство може стати першою країною за межами Північної Америки, яка використовуватиме сланцевий газ для виробництва електроенергії.

Про це сказав гендиректор саудівської національної нафтової компанії Saudi Aramco Халіда аль-Фаліха.

«Ми готові у наступні кілька років розпочати видобуток нашого власного сланцевого газу та інших неконвенційних ресурсів енергії і постачати їх споживачам. Після двох років з початку реалізації нашої програми з розробки неконвенційного природного газу у північному регіоні Саудівської Аравії ми готові постачати газ для розвитку електростанції потужністю 1 тис. мегават, яка забезпечуватиме енергією велику копальню з видобутку фосфатів і виробничий сектор», - зазначив Халід аль-Фаліх.

Проект передбачає створення до кінця 2016 року нового індустріального міста Waad al Shimal City і початок видобутку фосфатів.

Компанія Saudi Aramco здійснює оціночне буріння у трьох перспективних місяцях покладів неконвенційного газу на північному заході та півдні провінції Гавар та у Руб-аль-Халі. Видобутий газ пропонується, зокрема, використовувати для роботи електростанції у Джизані, яка забезпечуватиме електрикою нафтопереробний завод потужністю 400 тис. барелів на добу. Цей проект, за планом, має бути завершений на початку 2017 року.

Раніше міністр нафти Саудівської Аравії Алі Аль Наїмі оцінив приблизні поклади нетрадиційного газу в королівстві у більш як 600 трлн куб. футів (майже 17 трлн куб. м). Це удвічі більше обсягів доведених покладів традиційного природного газу в країні, які оцінюються у 286 трлн куб. футів (понад 8 трлн куб.м). Міністр не уточнив, звідки у бідній на водні ресурси країні братимуть належну кількість води для процедури гідроразриву пласта (фрекінгу), що використовується для вивільнення газу зі сланцевих порід.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

3.00 / 2
Саудівська Аравія переходить на сланцевий газ 3.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
15.10.2013 14:50 858
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»