<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 рокувсі новини дня
18.10.2013 5123

Росія «зупинила» Харківський тракторний завод

Найбільший український виробник тракторів - Харківський тракторний завод (ХТЗ) - зупиняє роботу з 18 жовтня у зв'язку призупиненням оформлення на митному терміналі Харківської митниці декларацій 7 російських підприємств, які поставлять деталі та матеріали для ХТЗ .  

Про це повідомив заступник генерального директора заводу Юрій Малахов.

«На митному терміналі Харківської митниці Міністерства доходів і зборів із 9 жовтня було призупинено оформлення митних декларацій основних поставників ВАТ «ХТЗ» - семи ключових підприємств Російської Федерації, що поставляють комплектуючі та матеріали для виробництва тракторів, зокрема ярославського виробника тракторних двигунів ТОВ «Автодизель»», - сказав заступник директор заводу.

Малахов вказав, що об'єктивних причин затримки оформлення документів на митниці немає.

«ХТЗ, на якому працюють понад 3 тисячі людей, вимушений зупинити роботу з 18 жовтня і відправити працівників у неоплачувану відпустку», - сказав він.

При цьому Малахов вказав, що ХТЗ є одним із найбільших експортерів в Україні, одним із найбільших платників податків у Харківській області: за січень-вересень 2013 року до держбюджету сплачено понад 62 млн грн податків і зборів.

Він наголосив, що виручка від реалізації тракторів, які продають в Україні, Росії, Європі, країнах Балтії, в Середній і Південно-Східній Азії, країнах Африки та Латинської Америки, за зазначений період перевищила 395 млн грн.

«Нині керівництво не може пояснити працівникам причин зупинення роботи та сподівається на підтримку і допомогу органів державної влади у рамках пошуку шляхів вирішення ситуації», - додав заступник директора.
У виробництві продукції ХТЗ задіяно приблизно 00 підприємств-постачальників. Стратегічним партнером ХТЗ з почтаку 2007 року є російська «Група «ГАЗ», підконтрольна Олегу Дерипасці.

За підсумками 2012 року ХТЗ виробив 1,653 тис. тракторів, виручка від реалізації перевищила 635 млн грн, податки становили понад 79 млн грн.

За повідомленням «Інтерфакс-Україна».

Оценка материала:

3.00 / 2
Росія «зупинила» Харківський тракторний завод 3.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.10.2013 5123
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»