<
НОВИНИ ДНЯ: Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків  Зеленський про Gripen: пілоти мають почати тренуватися зараз, щоб не втрачати час  В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червнявсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
21.11.2013 3819

Стримко дешевшають будинки під Києвом

Ціни на будинки і котеджі у передмісті Києва в другій половині осені почали нестримно падати.  

У листопаді ціни багатьох будинків досягли рівня собівартості, а деякі з будинків можна купити навіть дешевше ніж їх споруди.

Лише в період з жовтня по листопад-2013, ціни пропозицій на будинки в економ-сегменті знизилися на 5-8%.

При цьому, за словами операторів ринку, багато продавців в даному сегменті почали більше погоджуватися на торг. Наприклад, при покупці будинку вартістю близько $50 тис. покупець може заощадити до 10% повної вартості.

У бізнес-сегменті зниження цін осінніми місяцями досягло 8-10%. Причина тому - значне падіння попиту на дану нерухомість, особливо на будинки в діапазоні $120-150 тис. Так, порівняно з літом 2013 зниження попиту становить 55-60%.

Падіння цін на приміську нерухомість в другій половині осені насамперед обумовлено закінченням сезону високого попиту на таке житло, який тривав з кінця серпня до початку жовтня.

Ще одним чинником є дуже велика кількість пропозицій про продаж будинків у даному сегменті. У 2012-2013 роках в Києві було виставлено на продаж рекордну за 10 років кількість приміських будинків.
Востаннє подібна ситуація спостерігалася у 1999-2002 роках, коли будинок можна було купити дешевше, ніж його побудувати.

За інформацією Gazeta.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стримко дешевшають будинки під Києвом 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
21.11.2013 3819
Еще материалы раздела «Нерухомість»