<
НОВИНИ ДНЯ: Доведеться підвищити податки: на потреби армії потрібно ще 300 млрд грн — Гетманцев  Заборона публікацій судових рішень про мобілізацію і ухилянтів: ВР ухвалила скандальний закон у першому читанні  Росіяни зав'язли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали великих втрат, - Сирський  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червні  Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погодавсі новини дня
Політика
Україна
14.01.2014 7256

Луценко закликав продовжувати протести на Майдані

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений у тому, що необхідно продовжувати акції проти влади на Майдані Незалежності в Києві для уникнення репресій влади.

Про це він сказав у інтерв'ю "5 каналу" незадовго до свого побиття 11 січня.

"Зараз всі питають, що далі робити з протестами на Майдані? Адже стало очевидним, що український Майдан бентежить владу, але вона його не боїться. Відповідь перша: залишатися на Майдані ... Повинні стоять люди для того, щоб не було відкату назад, щоб машина репресій не пройшла спочатку по політиках , таким як я, а завтра по все людям - хто був, та й хто не був теж , на Майдані", - підкреслив Луценко.

На його думку, змін можна досягти двома варіантами розвитку подій: революційним і еволюційним, тобто шляхом виборів.

Луценко підтримує і вважає більш ефективним революційний метод.

"Давайте скажемо чесно: досі на Майдані були дуже потужні маніфестації вихідного дня, але ще жодного разу ми не змогли організувати колосальний рух в понеділок, вівторок, середу, четвер і п'ятницю. Необхідно домовитися з мільйонами співвітчизників про роботу на всю Україну в будні дні - 5 днів, які змінять країну", - зазначив екс -міністр.

Луценко вважає що необхідно домовитися з мільйонами людей про страйк, а з підприємцями про несплату податків у січні.

При цьому він визнав, що не всі українці готові до таких активних дій.

На його думку, другий варіант - еволюційний - буде неефективним на цьому етапі, оскільки деякі люди готові продавати свої голоси, а закон про вибори необхідно допрацьовувати і в роботі Центральної виборчої комісії немає об'єктивності.

Оценка материала:

3.00 / 6
Луценко закликав продовжувати протести на Майдані 3.00 5 6
Політика / Україна
14.01.2014 7256
Еще материалы раздела «Україна»