<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2014 9946

Януковичу порадили подбати про власну безпеку

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко порадив чинному президенту Віктору Януковичу подбати про власну безпеку у зв'язку зі спробою Росії «відтягнути Україну від Європи».

«Янукович все вирішує, він несе відповідальність. Він повинен розуміти, що російська невидима присутність і конфліктність, спровокована ними, працює і проти нього особисто. Його заганяють «під Кремль». А він знає, чим це може закінчитися, бо він уже їм не потрібен. Росії важливо відтягнути Україну від Європи, а потім Янукович їм не потрібен. Тому про власну безпеку нехай подбає, я б йому порадив саме з цього боку», - сказав Гриценко.

Політик сказав, що має «внутрішню інформацію» про те, що «російські спецслужби присутні у Києві, в тому числі і на Майдані, у тому числі вони і працюють з українськими спецслужбами». «На жаль, вони присутні навіть у деяких наметах на Майдані, і ми будемо їх виявляти. Вони між собою говорять: «Це СБУ крім того, як кришувати бізнес і збирати хабарі, не здатний ні на що, тому ми будемо тут працювати», - розповів політик.

Нагадаємо, раніше Гриценко запропонував план дій.

Так, лідерам трьох опозиційних фракцій, спільно зі Штабом спротиву політик запропонував:

1) Припинити вважати (називати публічно) людей на Грушевського провокаторами. Головний провокатор загострення ситуації і конфлікту загалом – це влада.
2) Включити до Штабу спротиву командирів опору на Грушевського з метою чіткої координації спільних дій по захисту Майдану, відповідальність покласти на Андрія Парубія (іншим у Штабі вони не довіряють).
3) Посилити Автомайдан народними депутатами, на їхніх власних автомобілях.
4) На випадок загрози штурму Майдану негайно забезпечити, щоб усі опозиційні народні депутати стояли в першому ряду захисників Майдану, очі-в-очі з бійцями «Беркуту» та Внутрішніх військ. Вивести з Майдану жінок, крім лікарів і журналістів.
5) Забезпечити на імовірних напрямах штурму Майдану автомобілі зі звуковими підсилювачами для оперативного управління обороною Майдану і доведення до людей відповідних наказів під час відбиття штурму. Підготувати додатковий комплект мегафонів, на випадок знищення автомобілів. Визначити авторитетних людей, з досвідом військового керівництва, здатних управляти і брати на себе відповідальність за дії тисяч людей в умовах силового штурму Майдану (на кожен із напрямів можливого наступу).

Автомайдану Гриценко пропонує:

1) Цілодобово відслідковувати переміщення спецпідрозділів МВС, негайно інформувати Штаб спротиву про ознаки концентрації військ (сил) з агресивними намірами проти Майдану.
2) Спільно із задіяними футбольними вболівальниками, іншими активними громадянами, в тч військовими запасу та працівниками приватних охоронних структур, виявляти у місті бандитів, локалізовувати їхні злочинні насильницькі дії. Затримувати, фіксувати їх і, за наявності, їхні документи на фото (відео), супроводжувати до райвідділів міліції з фото (відео) фіксацією факту передачі та документів працівників міліції, яким бандитів передано. Інформацію про затримання бандитів негайно передавати журналістам.

Генералам і офіцерам запасу (задіяним за окремим планом) політик реклмендує:

1) Виявляти власними силами і оперативно перевіряти повідомлення, що надходять різними каналами, в тч через ЗМІ, про можливі переміщення військ і техніки, які можуть створити загрозу Майдану і життю людей. Про підтвердження чи спростування негайно інформувати Штаб спротиву і політиків, яким довіряєте, для оприлюднення від їхнього імені в пресі.
2) Цілодобово виявляти і локалізовувати провокаторів і бандитів всередині Майдану. Залучити додаткові сили в разі попередження про штурм та під час штурму Майдану.

Крім того, у зв’язку з тим, що влада неспроможна забезпечити спокій на вулицях і захист людей від насилля, більше того – влада діє спільно з бандитами і вдається до застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого вже є загиблі й поранені серед громадян, Гриценко пропонує всім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу, з досвідом війни в Афганістані та участі в миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, усім відповідальним громадянам – в разі небезпеки стати на захист людей зі зброєю.

«Якщо влада неспроможна забезпечити громадський порядок і життя людей – це має зробити народ, свідомі й відповідальні громадяни», - зазначає полфітик.

За матеріалами Радіо Свобода

Оценка материала:

4.60 / 10
Януковичу порадили подбати про власну безпеку 4.60 5 10
Політика / Україна
24.01.2014 9946
Еще материалы раздела «Україна»