<
НОВИНИ ДНЯ: Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дождивсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2014 22:20 10424

Асоціацію України з ЄС підпишуть 20-21 березня - Меркель

Уже 20-21 березня Україна може отримати підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а Росія – жорсткі санкції.  

Про це на спільній прес-конференції з польським прем'єром Дональдом Туском заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Меркель і Туск підтвердили, що асоціацію з Україною можуть підписати уже на наступному засіданні Європейської ради 20-21 березня.

Як пише видання, політики запевнили, що ЄС дасть чіткий сигнал світу, що він визнає теперішню українську владу.

Меркель заявила, що на тому ж засіданні країни ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти Росії, якщо Москва не відмовиться від зазіхань на українську територію і не погодиться на створення міжнародної групи для переговорів.

"Від заклику до створення цієї групи минуло уже 6 днів. Контактна група досі не створена, тож ми маємо бути підготовані до впровадження другого етапу санкцій", - заявила Меркель.

Вона заявила, що Європа хоче деескалації, але її поки немає. "Цього разу санкції мають захопити конкретних людей в Росії та Україні і стосуватися замороження активів та скасування віз до ЄС", - розповіла Меркель.

Туск вважає, що швидкого вирішення конфлікту у Криму не вийде, і тиск Заходу – це "питання кількох місяців, а якщо буде потрібно, то й років". Через це Європа має вирішити питання подолання газової залежності від Росії.

За повідомленням Gazeta Wyborcza.

Оценка материала:

2.67 / 3
Асоціацію України з ЄС підпишуть 20-21 березня - Меркель 2.67 5 3
Політика / Україна
12.03.2014 22:20 10424
Еще материалы раздела «Україна»