<
НОВИНИ ДНЯ: Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2021   Афганістан   Reuters, BBC

Найдовша американська війна: армія США залишить Афганістан до 11 вересня

Президент США Джо Байден має намір оголосити про виведення американських вояків з Афганістану до 11 вересня. Про це американські ЗМІ повідомили офіційні особи.
Таким чином не вдасться дотриматися термінів виведення військ, погоджених минулого року адміністрацією президента Трампа із Талібаном - за цими домовленостями американці мали залишити Афганістан до травня. Раінше президент Байден вже заявляв, що це буде важко виконати до 1 травня.
За угодою, підписаною у лютому 2020 року, США та його союзники в НАТО зобов'язувалися вивести усі війська з Афганістану за 14 місяців, якщо Талібан дотримається своїх обіцянок - зокрема, не дозволяти на підконтрольних територіях діяти Аль-Каїді та іншим озброєним угрупованням, а також не полишати мирних переговорів в країні. З того часу Талібан припинив напади на міжнародні сили, але продовжив боротися проти уряду Афганістану. Є побоювання, що коли іноземні збройні сили залишать країни до того, як буде досягнуто надійну угоду між сторонами конфлікту, Талібан може захопити владу.
США твердять, що досі в Афганістані залишаються близько 2500 американських військових. На час, коли укладали угоду з Талібаном, там було близько 13 тисяч вояків США.
Новий граничний термін виведення американських військ зійдеться у часі із 20 роковинами терористичних нападів на Світовий торговельний центр та Пентагон, що сталися 11 вересня 2001 року.
Війська США увійшли до Афганістану саме після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.

Десантник Ніколас Дікхат, бій з Талібаном в провінціїї Кандагар, 26 квітня 2012

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
технологии, коронавирус, автомобили, Війна, путешествия, США, Александр Зубко, общество, праздники, архитектура, оккупация, портрет, фотопроект, война, Нацгвардия, фотография, Верховная Рада, культура, Карпаты, дизайн, пейзажи, музыка, юмор, Россия, визиты, #Євромайдан, политика, фотоконкурсы, пляжи, живопись, соревнования, природа, учения, экология, женщины, Порошенко, животные, терроризм, Одесса, Бахмут, Китай, город, сборная Украины, футбол, традиции, фотоподборки, пожары, мир, передовая, акции, корабли, Новый Год, марш, тест-драйв, медицина, Киев, фестивали, карантин, Майдан, столкновения, искусство, выставки, митинги, НАТО, пандемия, Динамо, Зеленский, ВМС, Львів, история, самолеты, полиция, ДСНС, зима, Крым, Киевщина, солдат, туризм, мода, Польша, суд, церковь, Шахтер, Сергей Смоленцев, протесты, ЗСУ, уикенд, парады, Дмитрий Дятлов, ВСУ, стихийные бедствия, Путин, люди, авиация, военная техника, Донбасс, выборы, обстрелы, дети, спорт

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36