<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2021   Афганістан   Reuters, BBC

Найдовша американська війна: армія США залишить Афганістан до 11 вересня

Президент США Джо Байден має намір оголосити про виведення американських вояків з Афганістану до 11 вересня. Про це американські ЗМІ повідомили офіційні особи.
Таким чином не вдасться дотриматися термінів виведення військ, погоджених минулого року адміністрацією президента Трампа із Талібаном - за цими домовленостями американці мали залишити Афганістан до травня. Раінше президент Байден вже заявляв, що це буде важко виконати до 1 травня.
За угодою, підписаною у лютому 2020 року, США та його союзники в НАТО зобов'язувалися вивести усі війська з Афганістану за 14 місяців, якщо Талібан дотримається своїх обіцянок - зокрема, не дозволяти на підконтрольних територіях діяти Аль-Каїді та іншим озброєним угрупованням, а також не полишати мирних переговорів в країні. З того часу Талібан припинив напади на міжнародні сили, але продовжив боротися проти уряду Афганістану. Є побоювання, що коли іноземні збройні сили залишать країни до того, як буде досягнуто надійну угоду між сторонами конфлікту, Талібан може захопити владу.
США твердять, що досі в Афганістані залишаються близько 2500 американських військових. На час, коли укладали угоду з Талібаном, там було близько 13 тисяч вояків США.
Новий граничний термін виведення американських військ зійдеться у часі із 20 роковинами терористичних нападів на Світовий торговельний центр та Пентагон, що сталися 11 вересня 2001 року.
Війська США увійшли до Афганістану саме після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.

Humvee Корпусу морської піхоти США, патрулювання в на півдні Афганістану, 2 грудня 2001

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
полиция, ВСУ, Польша, Зеленский, Путин, дети, фотография, Порошенко, фестивали, путешествия, Карпаты, природа, корабли, Китай, музыка, оккупация, выставки, марш, Одесса, фотопроект, технологии, Донбасс, Майдан, Нацгвардия, показы, мир, Александр Зубко, суд, Шахтер, Новый Год, Дмитрий Дятлов, зима, Киевщина, женщины, передовая, стихийные бедствия, карантин, политика, животные, обстрелы, терроризм, общество, визиты, пейзажи, история, живопись, туризм, митинги, Киев, автомобили, военная техника, Динамо, столкновения, соревнования, экология, уикенд, традиции, Крым, выборы, юмор, Россия, мода, люди, футбол, тест-драйв, авиация, #Євромайдан, Бахмут, протесты, праздники, пандемия, Верховная Рада, НАТО, дизайн, Сергей Смоленцев, пожары, медицина, спорт, США, культура, город, ЗСУ, акции, учения, ВМС, коронавирус, Львів, пляжи, сборная Украины, война, искусство, солдат, портрет, церковь, самолеты, ДСНС, Війна, фотоподборки, архитектура, фотоконкурсы

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36