<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 рокувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2021   Афганістан   Reuters, BBC

Найдовша американська війна: армія США залишить Афганістан до 11 вересня

Президент США Джо Байден має намір оголосити про виведення американських вояків з Афганістану до 11 вересня. Про це американські ЗМІ повідомили офіційні особи.
Таким чином не вдасться дотриматися термінів виведення військ, погоджених минулого року адміністрацією президента Трампа із Талібаном - за цими домовленостями американці мали залишити Афганістан до травня. Раінше президент Байден вже заявляв, що це буде важко виконати до 1 травня.
За угодою, підписаною у лютому 2020 року, США та його союзники в НАТО зобов'язувалися вивести усі війська з Афганістану за 14 місяців, якщо Талібан дотримається своїх обіцянок - зокрема, не дозволяти на підконтрольних територіях діяти Аль-Каїді та іншим озброєним угрупованням, а також не полишати мирних переговорів в країні. З того часу Талібан припинив напади на міжнародні сили, але продовжив боротися проти уряду Афганістану. Є побоювання, що коли іноземні збройні сили залишать країни до того, як буде досягнуто надійну угоду між сторонами конфлікту, Талібан може захопити владу.
США твердять, що досі в Афганістані залишаються близько 2500 американських військових. На час, коли укладали угоду з Талібаном, там було близько 13 тисяч вояків США.
Новий граничний термін виведення американських військ зійдеться у часі із 20 роковинами терористичних нападів на Світовий торговельний центр та Пентагон, що сталися 11 вересня 2001 року.
Війська США увійшли до Афганістану саме після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.

Humvee Корпусу морської піхоти США, патрулювання в на півдні Афганістану, 2 грудня 2001

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Майдан, праздники, ВСУ, Александр Зубко, архитектура, стихийные бедствия, Новый Год, акции, передовая, мода, природа, самолеты, Россия, зима, технологии, мир, авиация, традиции, Зеленский, Польша, #Євромайдан, город, пожары, фотопроект, Китай, пляжи, портрет, Львів, искусство, обстрелы, Крым, терроризм, столкновения, Динамо, медицина, Карпаты, люди, оккупация, спорт, США, уикенд, Бахмут, тест-драйв, визиты, живопись, дизайн, Війна, показы, общество, Верховная Рада, выставки, юмор, дети, пейзажи, церковь, экология, культура, Шахтер, Киевщина, Донбасс, Дмитрий Дятлов, солдат, выборы, военная техника, пандемия, туризм, ВМС, соревнования, марш, коронавирус, учения, сборная Украины, автомобили, фотография, Путин, Порошенко, Нацгвардия, фестивали, суд, фотоконкурсы, Одесса, история, НАТО, Киев, митинги, женщины, футбол, карантин, ЗСУ, ДСНС, животные, музыка, путешествия, корабли, политика, Сергей Смоленцев, протесты, фотоподборки, война, полиция

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36