<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.04.2022   Київська обл., Україна   Associated Press, Суспільне

Київщина після окупантів

Увечері 2 квітня у Міністерстві оборони офіційно повідомили, що усі населені пункти Київської області звільнили від російських військових. Останні російські військові вийшли з Бучі. Раніше ЗСУ звільнили Ірпінь. Це 25 кілометрів від Києва. Бої там було добре чути в столиці.
Коли у містечка зайшли росіяни — почали з'являтись повідомлення про загиблих, тіла яких просто на вулиці, і які неможливо забрати через постійні обстріли. Згодом це підтвердили міська влада і військові. Тіла загиблих досі на вулицях.
Після загибелі американського журналіста Брента Рено — мер Ірпеня заборонив журналістам працювати в місті задля їхньої безпеки. Через понад 2 тижні журналісти разом із військовими й поліцією потрапили в Ірпінь та Бучу.
Попри те, що містечка звільнені від росіян — влада закликає тих, хто виїхав поки не повертатись. Ті ж, хто залишився і не виїхав — змушені були жити і переховуватись від обстрілів. Журналістів та військових зустрічають люди, деякі з них сьогодні уперше за кілька тижнів вийшли з власних будинків.
Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що на Київщині єдиною небезпекою зараз є снаряди та міни, що не розірвались. За запитання, чому він приїхав в Ірпінь, каже: "Просто побачити приїхав. Я думаю, вони не повернуться точно сюди. Щоб їм сюди повернутися, потрібно щонайменше створити таке саме угруповування. На що вони не здатні. У них немає мобілізаційного потенціалу. А до того з чисто військової точки зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Буде важка битва на сході. Маріуполь треба звільнити, ми не можемо його кинути. І певні дії ми застосовуємо вже", — додає Арестович.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
праздники, животные, Майдан, фестивали, Киев, корабли, история, Карпаты, политика, НАТО, ВСУ, Китай, фотография, пейзажи, Динамо, дети, солдат, культура, медицина, Верховная Рада, фотоконкурсы, город, #Євромайдан, Війна, выставки, портрет, Львів, спорт, выборы, путешествия, Шахтер, передовая, суд, протесты, учения, парады, война, ДСНС, терроризм, соревнования, Сергей Смоленцев, искусство, США, полиция, пандемия, женщины, туризм, Одесса, карантин, живопись, экология, марш, церковь, Дмитрий Дятлов, архитектура, Россия, Донбасс, авиация, Польша, Новый Год, музыка, фотопроект, мир, обстрелы, ЗСУ, Александр Зубко, оккупация, Бахмут, митинги, дизайн, коронавирус, Киевщина, юмор, Нацгвардия, футбол, сборная Украины, технологии, стихийные бедствия, столкновения, фотоподборки, пожары, самолеты, визиты, Путин, Порошенко, природа, автомобили, уикенд, показы, мода, люди, общество, акции, традиции, ВМС, военная техника, Зеленский, Крым, пляжи, зима

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36