<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.04.2022   Київська обл., Україна   Associated Press, Суспільне

Київщина після окупантів

Увечері 2 квітня у Міністерстві оборони офіційно повідомили, що усі населені пункти Київської області звільнили від російських військових. Останні російські військові вийшли з Бучі. Раніше ЗСУ звільнили Ірпінь. Це 25 кілометрів від Києва. Бої там було добре чути в столиці.
Коли у містечка зайшли росіяни — почали з'являтись повідомлення про загиблих, тіла яких просто на вулиці, і які неможливо забрати через постійні обстріли. Згодом це підтвердили міська влада і військові. Тіла загиблих досі на вулицях.
Після загибелі американського журналіста Брента Рено — мер Ірпеня заборонив журналістам працювати в місті задля їхньої безпеки. Через понад 2 тижні журналісти разом із військовими й поліцією потрапили в Ірпінь та Бучу.
Попри те, що містечка звільнені від росіян — влада закликає тих, хто виїхав поки не повертатись. Ті ж, хто залишився і не виїхав — змушені були жити і переховуватись від обстрілів. Журналістів та військових зустрічають люди, деякі з них сьогодні уперше за кілька тижнів вийшли з власних будинків.
Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що на Київщині єдиною небезпекою зараз є снаряди та міни, що не розірвались. За запитання, чому він приїхав в Ірпінь, каже: "Просто побачити приїхав. Я думаю, вони не повернуться точно сюди. Щоб їм сюди повернутися, потрібно щонайменше створити таке саме угруповування. На що вони не здатні. У них немає мобілізаційного потенціалу. А до того з чисто військової точки зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Буде важка битва на сході. Маріуполь треба звільнити, ми не можемо його кинути. І певні дії ми застосовуємо вже", — додає Арестович.

Мешканці міст готують їжу на вогні біля будинків

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
животные, уикенд, стихийные бедствия, Новый Год, политика, портрет, Львів, пляжи, мир, автомобили, Динамо, сборная Украины, люди, медицина, пандемия, общество, парады, технологии, акции, ДСНС, авиация, суд, фотопроект, путешествия, дизайн, архитектура, визиты, карантин, Крым, город, туризм, митинги, Війна, природа, Бахмут, ВМС, история, юмор, оккупация, традиции, Порошенко, соревнования, культура, обстрелы, Одесса, США, Донбасс, выборы, Киевщина, учения, корабли, экология, военная техника, спорт, война, передовая, Карпаты, Нацгвардия, искусство, пейзажи, Майдан, пожары, фотоподборки, Путин, Зеленский, живопись, Россия, терроризм, Шахтер, Дмитрий Дятлов, церковь, мода, Китай, НАТО, женщины, тест-драйв, Киев, фестивали, протесты, дети, праздники, Верховная Рада, ЗСУ, выставки, Сергей Смоленцев, фотография, солдат, зима, ВСУ, марш, коронавирус, самолеты, #Євромайдан, музыка, Польша, фотоконкурсы, полиция, футбол, Александр Зубко, столкновения

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36