НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.08.2022   Крим, Україна   Reuters, Радіо Свобода, соцсети, BBC

Новофедорівка: вибухи на російській авіабазі в Криму

Агентство Reuters з посиланням на очевидців повідомляє про вибухи на аеродромі в Новофедорівці в анексованому Росією Криму. Дим піднімається в районі російської авіабази, розташованої у селищі. Новофедорівка розташована на березі Чорного моря, неподалік міста Саки на західному узбережжі Криму. Раніше тут була військова частина армійської авіації України, але навесні 2014 року під час захоплення півострову Росія розмістила тут свою авіабазу. Від Новофедорівки в Криму до найближчих позицій українських збройних сил в Херсонській області біля 200 км. Про наявність в ЗСУ або постачання від західних країн ракет відповідної дальності публічно не повідомляли. Внаслідок вибухів у Новофедорівці постраждали п'ятеро людей, повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на призначеного Москвою голову міністерства охорони здоров'я Криму. Серед постраждалих є дитина, каже він. За його словами, одному із постраждалих роблять операцію.
На аеродромі розташований навчально-тренувальний комплекс "Нитка" та склади з боєприпасами, де відпрацьовується зліт та посадка на палубу авіаносців.
На виїзді з Новофедорівки утворилися затори: туристи поспіхом їдуть із селища.
Сьогоднішні вибухи у Новофедорівці є черговим нагадуванням про те, чий Крим, написала віцепрем'єрка Ірина Верещук у своєму телеграм-каналі. Вона стала одним із перших українських посадовців, які прокоментували цю подію.
"Сьогодні Міжнародний день корінних народів. В Україні такими вважаються кримські татари, караїми та кримчаки. А сьогоднішні вибухи в Новофедорівці є черговим нагадуванням про те, чий Крим. Бо то є Україна!" - наголосила Верещук.
Телеграм-канал "Mash на хвилі" також із посиланням на очевидців повідомив, що горять склади з боєприпасами і злітна смуга в Новофедорівці. "Перший вибух пролунав близько 15:20, всього повідомляють про десять. Попередньо пошкоджено сусідні будинки".
Згодом російський голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що виїхав на місце події, а обставини "з’ясовуються". Радник Аксьонова Олег Крючков заявив, що поки що може "підтвердити лише сам факт кількох вибухів у районі Новофедорівки". Водночас заступниця глави російської адміністрації Сакського району Вікторія Казьмірова заявила російському державному агентству ТАСС, що "аеродром вибухає".

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Майдан, путешествия, акции, столкновения, традиции, пейзажи, церковь, Зеленский, женщины, живопись, Киевщина, Крым, Сергей Смоленцев, медицина, обстрелы, пожары, автомобили, ДСНС, дизайн, карантин, уикенд, терроризм, Карпаты, экология, Дмитрий Дятлов, архитектура, спорт, Китай, показы, политика, дети, искусство, технологии, передовая, Шахтер, животные, Одесса, Польша, марш, ЗСУ, самолеты, стихийные бедствия, авиация, полиция, пляжи, Александр Зубко, портрет, Донбасс, война, митинги, Війна, учения, Верховная Рада, корабли, мир, музыка, праздники, выставки, Львів, мода, оккупация, общество, фестивали, культура, Киев, юмор, парады, визиты, Россия, сборная Украины, фотопроект, Порошенко, люди, выборы, ВМС, природа, Динамо, #Євромайдан, США, суд, Путин, солдат, город, Новый Год, футбол, Нацгвардия, ВСУ, фотоконкурсы, НАТО, туризм, фотоподборки, зима, фотография, пандемия, коронавирус, соревнования, Бахмут, история, военная техника, протесты

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36