<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.08.2022   Крим, Україна   Reuters, Радіо Свобода, соцсети, BBC

Новофедорівка: вибухи на російській авіабазі в Криму

Агентство Reuters з посиланням на очевидців повідомляє про вибухи на аеродромі в Новофедорівці в анексованому Росією Криму. Дим піднімається в районі російської авіабази, розташованої у селищі. Новофедорівка розташована на березі Чорного моря, неподалік міста Саки на західному узбережжі Криму. Раніше тут була військова частина армійської авіації України, але навесні 2014 року під час захоплення півострову Росія розмістила тут свою авіабазу. Від Новофедорівки в Криму до найближчих позицій українських збройних сил в Херсонській області біля 200 км. Про наявність в ЗСУ або постачання від західних країн ракет відповідної дальності публічно не повідомляли. Внаслідок вибухів у Новофедорівці постраждали п'ятеро людей, повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на призначеного Москвою голову міністерства охорони здоров'я Криму. Серед постраждалих є дитина, каже він. За його словами, одному із постраждалих роблять операцію.
На аеродромі розташований навчально-тренувальний комплекс "Нитка" та склади з боєприпасами, де відпрацьовується зліт та посадка на палубу авіаносців.
На виїзді з Новофедорівки утворилися затори: туристи поспіхом їдуть із селища.
Сьогоднішні вибухи у Новофедорівці є черговим нагадуванням про те, чий Крим, написала віцепрем'єрка Ірина Верещук у своєму телеграм-каналі. Вона стала одним із перших українських посадовців, які прокоментували цю подію.
"Сьогодні Міжнародний день корінних народів. В Україні такими вважаються кримські татари, караїми та кримчаки. А сьогоднішні вибухи в Новофедорівці є черговим нагадуванням про те, чий Крим. Бо то є Україна!" - наголосила Верещук.
Телеграм-канал "Mash на хвилі" також із посиланням на очевидців повідомив, що горять склади з боєприпасами і злітна смуга в Новофедорівці. "Перший вибух пролунав близько 15:20, всього повідомляють про десять. Попередньо пошкоджено сусідні будинки".
Згодом російський голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що виїхав на місце події, а обставини "з’ясовуються". Радник Аксьонова Олег Крючков заявив, що поки що може "підтвердити лише сам факт кількох вибухів у районі Новофедорівки". Водночас заступниця глави російської адміністрації Сакського району Вікторія Казьмірова заявила російському державному агентству ТАСС, що "аеродром вибухає".

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
экология, Верховная Рада, люди, праздники, ДСНС, портрет, пляжи, животные, ВСУ, #Євромайдан, футбол, столкновения, корабли, фестивали, пожары, учения, ВМС, фотоподборки, история, Бахмут, дизайн, тест-драйв, протесты, технологии, фотография, зима, политика, оккупация, медицина, Війна, Порошенко, акции, мир, Карпаты, фотоконкурсы, обстрелы, пандемия, искусство, Новый Год, Шахтер, путешествия, город, музыка, выставки, Киевщина, визиты, коронавирус, терроризм, сборная Украины, дети, полиция, Александр Зубко, Одесса, авиация, мода, Львів, пейзажи, Россия, юмор, карантин, спорт, соревнования, живопись, общество, Киев, солдат, передовая, культура, церковь, военная техника, Путин, туризм, Нацгвардия, Китай, Дмитрий Дятлов, Зеленский, марш, НАТО, самолеты, Донбасс, природа, Сергей Смоленцев, США, Польша, традиции, уикенд, суд, автомобили, Динамо, архитектура, митинги, женщины, война, выборы, ЗСУ, стихийные бедствия, Майдан, парады, фотопроект, Крым

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36