НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.08.2022   Крим, Україна   Радіо Свобода

Супутникові знімки російської бази в окупованому Криму: до та після потужних вибухів

На супутникових знімках, зроблених незадовго до вибухів на російській авіабазі в окупованому Криму та після них, видно пошкодження, спричинені вибухами. Військово-морські сили Росії втратили щонайменше дев'ять військових літаків, у тому числі винищувачі Су-30СМ і бомбардувальники Су-24М, свідчить аналіз зображень «до і після», повідомили журналісти «Схем» (Радіо Свобода).
Міністерство оборони Росії заявило про «детонацію кількох авіаційних боєприпасів». В Міноборони України офіційно не підтвердили факту обстрілу аеродрому, а порадили пильніше слідкувати за протипожежною безпекою.
Американське видання The New York Times зацитувало неназваного українського військового високопосадовця, який визнав, що до вибухів причетні українські Збройні сили. За його словами, з цього аеродрому злітали літаки, які завдавали ударів по півдню України, а для атаки на нього використали обладнання «ексклюзивно українського виробництва», хоча він не уточнив, яке саме.
Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що у Кремля немає жодних мотивів звинувачувати Україну в ударах, оскільки такі удари продемонстрували б неефективність російських систем ППО. Також у ISW припускають, що Україна могла модифікувати свої ракети «Нептун» для наземної атаки, але нині немає жодних доказів, що підтверджують цю гіпотезу.
Такий крок міг би стати значним загостренням у ході війни, кажуть деякі оглядачі.
Курортне селище Новофедорівка (до 1994 року закритий авіагарнізон Саки-4) відходить від пережитого 9 серпня. На автобусних зупинках, у магазинах можна почути, як місцеві жителі жваво, з деталями обговорюють наслідки інциденту. Емоції в людей, зрозуміло, різні. Проте все в результаті зводиться до одного: коли і в якому обсязі окупаційна влада компенсує їм завдану шкоду.

Ще одне фото реактивних літаків на території бази за кілька годин до вибухів

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
город, фотоподборки, Майдан, праздники, полиция, животные, Верховная Рада, учения, солдат, Війна, военная техника, акции, Киев, митинги, зима, мода, Нацгвардия, экология, Зеленский, медицина, ВМС, Киевщина, фестивали, политика, показы, пейзажи, Бахмут, культура, передовая, сборная Украины, Крым, архитектура, соревнования, фотоконкурсы, НАТО, Путин, живопись, парады, люди, дети, Китай, фотопроект, визиты, стихийные бедствия, Россия, пандемия, Новый Год, Александр Зубко, традиции, Одесса, Польша, Порошенко, выборы, путешествия, оккупация, Донбасс, технологии, ДСНС, футбол, Дмитрий Дятлов, Сергей Смоленцев, корабли, женщины, самолеты, Шахтер, юмор, протесты, ВСУ, марш, пляжи, столкновения, фотография, обстрелы, терроризм, карантин, авиация, мир, ЗСУ, Динамо, туризм, общество, портрет, искусство, суд, Львів, выставки, #Євромайдан, США, война, история, дизайн, коронавирус, автомобили, Карпаты, музыка, уикенд, церковь, спорт, пожары, природа

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36