<
НОВИНИ ДНЯ: Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків  Зеленський про Gripen: пілоти мають почати тренуватися зараз, щоб не втрачати час  В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.12.2023   Львів, Україна   Укрінформ

Іноземні фахівці проводять навчання з протезування у реабілітаційному центрі «Незламні»

У Львові протягом чотириденного воркшопу в Національному реабілітаційному Центрі «Незламні» (UNBROKEN) фахівці із-за кордону навчають українських колег протезуванню верхніх та нижніх кінцівок.
«Через війну пацієнтів з важкими пораненнями та ампутаціями постійно більшає. Це значить, що нам потрібно ще швидше та ще якісніше виготовляти штучні кінцівки для захисників та цивільних, які їх втратили. А спеціалістів – не вистачає. Тому зараз ми переймаємо найкращий досвід, щоб вдосконалити свої навички і навчити інших», - розповів протезист Центру протезування Першого медоб’єднання Львова Назар Багнюк.
Навчання триватиме 4-7 грудня, його проводять фахівці компанії Fillauer LLC, яка входить у список світових лідерів у галузі ортопедії та протезування. До Львова приїхали учасники з Києва, Дніпра, Івано-Франківська, Одеси, Полтави, Житомира та Запоріжжя. Це протезисти з досвідом роботи від трьох місяців й до 23 років.
У межах тренінгу вже знято мірки з трьох пацієнтів центру, і тепер для них виготовляють штучні кінцівки. Наприкінці воркшопу - цих пацієнтів запротезують.
Як зазначають у центрі, десятки тисяч українців потребують протезів, а спеціалістів, які можуть їх виготовити, критично бракує. Цього року лише державним коштом в Україні було встановлено 15 тисяч протезів, експерти припускають, що благодійним коштом становлено не менше. Однак, якщо кількість встановлених протезів нижніх кінцівок вимірюється тисячами, то верхніх - сотнями. У той час як 30% ампутацій нині - це саме руки. Спеціалістів, які вміють «встановлювати руки» - одиниці, тому пацієнтам доводиться чекати на протез пів року і більше. Особливу увагу під час воркшопу приділятимуть виготовленню верхніх кінцівок. Адже одне з основних завдань для протезистів – у співпраці з лікарями визначати найоптимальніше функціональне призначення протеза руки.
У програмі інтенсиву - вивчення технічних характеристик протезів, опанування основ спеціального програмного забезпечення, що необхідне для налаштувань високотехнологічних штучних кінцівок, та застосування отриманих знань на практиці.
Навчання проводяться в рамках проєкту «Реабілітація та протезування українців в Україні», що реалізується завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
история, Крым, Польша, Киевщина, выборы, полиция, Донбасс, автомобили, карантин, люди, церковь, ВСУ, самолеты, парады, портрет, женщины, ДСНС, спорт, коронавирус, ЗСУ, Новый Год, юмор, город, праздники, выставки, марш, дети, акции, оккупация, суд, митинги, #Євромайдан, Китай, мода, столкновения, Майдан, животные, традиции, мир, Дмитрий Дятлов, медицина, Киев, Карпаты, природа, путешествия, фотопроект, Нацгвардия, пожары, военная техника, архитектура, обстрелы, ВМС, авиация, Війна, живопись, США, протесты, Путин, Одесса, фотография, фестивали, дизайн, соревнования, Шахтер, Динамо, Сергей Смоленцев, Львів, сборная Украины, футбол, культура, фотоконкурсы, экология, Порошенко, Бахмут, Александр Зубко, пейзажи, искусство, политика, учения, фотоподборки, корабли, передовая, Россия, НАТО, зима, музыка, туризм, солдат, показы, Верховная Рада, пандемия, общество, Зеленский, уикенд, технологии, терроризм, война, пляжи, визиты, стихийные бедствия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36