<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.04.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода, city.kharkiv.ua

Перша у світі? У Харкові збудували підземну школу

У Харкові незабаром відкриють першу в Україні підземну школу. Навчальний заклад почали будувати ще торік, він розміщений під землю на глибині 6 метрів та спланований за усіма сучасними будівельними та безпековими нормами, які відповідають параметрам бомбосховища. Тут є рекуперація повітря, протирадіаційний захист та три незалежних один від одного джерела енергопостачання. У дві зміни тут зможуть навчатись до 900 учнів. З міркувань безпеки влада не розголошує точне місце розташування навчального закладу.
Як повідомили в Департаменті освіти, у школі облаштовані 20 повноцінних навчальних кабінетів, буфетна зона, медпункт тощо. Вчитися там будуть учні 1-11 класів.
«Цього року за парти готові сісти понад 600 школярів, з яких переважна більшість - учні початкової школи, що відповідає актуальному запиту батьків. Навчання проходитиме у дві зміни. А ще діти отримуватимуть безкоштовне харчування», - розповіли в департаменті. Зокрема, у новому навчальному році за парти сядуть близько 200 першокласників.
Діти у Харкові зараз здебільшого навчаються онлайн, для деяких класів організували офлайн-навчання у Харківському метро. Переважно це молодші та випускні класи. П'ять станцій харківської підземки, відведених під школу-метро, не вміщають усіх бажаючих.
Харків є другим містом України, після Києва, за кількістю населення. Місто розташоване близько до кордону з Росією і з перших днів шикоромасштабної війни потерпає від постійних обстрілів російської армії.
Згідно з даними поліції Харківщини, станом на 24 лютого 2024 року у місті і області за два роки великої війни внаслідок дій Росії загинули 2419 цивільних, з яких 87 – діти.

Вхід до підземної школи у Харкові. Влада міста з потреб безпеки не розголошує, де саме розташований навчальний заклад

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ВМС, портрет, стихийные бедствия, визиты, учения, марш, война, ВСУ, Киев, суд, сборная Украины, корабли, Киевщина, музыка, Війна, праздники, медицина, акции, протесты, Одесса, терроризм, город, Майдан, фотоподборки, уикенд, карантин, фотоконкурсы, Донбасс, Львів, мир, Нацгвардия, Карпаты, политика, дети, авиация, полиция, выставки, военная техника, Динамо, люди, пейзажи, обстрелы, архитектура, экология, общество, ДСНС, автомобили, спорт, животные, Россия, митинги, Новый Год, Шахтер, Китай, Дмитрий Дятлов, коронавирус, пожары, самолеты, столкновения, Бахмут, Польша, культура, США, искусство, пандемия, мода, Порошенко, юмор, живопись, фестивали, Сергей Смоленцев, Путин, фотография, соревнования, НАТО, туризм, Крым, пляжи, церковь, футбол, парады, оккупация, Верховная Рада, Зеленский, #Євромайдан, история, солдат, ЗСУ, традиции, путешествия, природа, выборы, передовая, женщины, зима, фотопроект, показы, дизайн, технологии, Александр Зубко

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36