<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Європейські банки, що залишилися в Росії, потроїли прибутки з початку війни, - Bloomberg  Чому Україна не змогла зупинити наступ Росії на Харків: Spiegel назвав три причини  Як приготувати швидкий пиріг з куркою: рецептом ділиться фудблогерка  Вчені майже розшифрували таємну мову орангутанів: що вони виявили – дослідження  Сі Цзіньпін заявив Путіну, що китайсько-російські зв'язки мають продовжуватись "поколіннями"  Чоловікам для перетину кордону знадобиться ще один документ. У ДПСУ розповіли деталівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.04.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода, city.kharkiv.ua

Перша у світі? У Харкові збудували підземну школу

У Харкові незабаром відкриють першу в Україні підземну школу. Навчальний заклад почали будувати ще торік, він розміщений під землю на глибині 6 метрів та спланований за усіма сучасними будівельними та безпековими нормами, які відповідають параметрам бомбосховища. Тут є рекуперація повітря, протирадіаційний захист та три незалежних один від одного джерела енергопостачання. У дві зміни тут зможуть навчатись до 900 учнів. З міркувань безпеки влада не розголошує точне місце розташування навчального закладу.
Як повідомили в Департаменті освіти, у школі облаштовані 20 повноцінних навчальних кабінетів, буфетна зона, медпункт тощо. Вчитися там будуть учні 1-11 класів.
«Цього року за парти готові сісти понад 600 школярів, з яких переважна більшість - учні початкової школи, що відповідає актуальному запиту батьків. Навчання проходитиме у дві зміни. А ще діти отримуватимуть безкоштовне харчування», - розповіли в департаменті. Зокрема, у новому навчальному році за парти сядуть близько 200 першокласників.
Діти у Харкові зараз здебільшого навчаються онлайн, для деяких класів організували офлайн-навчання у Харківському метро. Переважно це молодші та випускні класи. П'ять станцій харківської підземки, відведених під школу-метро, не вміщають усіх бажаючих.
Харків є другим містом України, після Києва, за кількістю населення. Місто розташоване близько до кордону з Росією і з перших днів шикоромасштабної війни потерпає від постійних обстрілів російської армії.
Згідно з даними поліції Харківщини, станом на 24 лютого 2024 року у місті і області за два роки великої війни внаслідок дій Росії загинули 2419 цивільних, з яких 87 – діти.

Класна кімната для навчання молодших учнів

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
война, фотоподборки, Одесса, показы, история, НАТО, традиции, Россия, Верховная Рада, полиция, соревнования, Динамо, Порошенко, учения, Карпаты, Війна, митинги, военная техника, фотоконкурсы, сборная Украины, экология, стихийные бедствия, технологии, коронавирус, протесты, выборы, церковь, Новый Год, искусство, люди, дети, природа, Дмитрий Дятлов, архитектура, политика, карантин, Александр Зубко, Майдан, ВСУ, юмор, акции, спорт, пейзажи, животные, Бахмут, Путин, терроризм, зима, столкновения, туризм, оккупация, Киевщина, путешествия, уикенд, женщины, пандемия, авиация, выставки, Донбасс, музыка, общество, корабли, ДСНС, пожары, самолеты, США, Киев, марш, праздники, фотопроект, живопись, медицина, тест-драйв, дизайн, Китай, обстрелы, культура, футбол, Польша, портрет, ЗСУ, Нацгвардия, пляжи, фотография, ВМС, фестивали, Сергей Смоленцев, передовая, суд, автомобили, мир, мода, визиты, Зеленский, Крым, #Євромайдан, Львів, Шахтер, город, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36