<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.04.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода, city.kharkiv.ua

Перша у світі? У Харкові збудували підземну школу

У Харкові незабаром відкриють першу в Україні підземну школу. Навчальний заклад почали будувати ще торік, він розміщений під землю на глибині 6 метрів та спланований за усіма сучасними будівельними та безпековими нормами, які відповідають параметрам бомбосховища. Тут є рекуперація повітря, протирадіаційний захист та три незалежних один від одного джерела енергопостачання. У дві зміни тут зможуть навчатись до 900 учнів. З міркувань безпеки влада не розголошує точне місце розташування навчального закладу.
Як повідомили в Департаменті освіти, у школі облаштовані 20 повноцінних навчальних кабінетів, буфетна зона, медпункт тощо. Вчитися там будуть учні 1-11 класів.
«Цього року за парти готові сісти понад 600 школярів, з яких переважна більшість - учні початкової школи, що відповідає актуальному запиту батьків. Навчання проходитиме у дві зміни. А ще діти отримуватимуть безкоштовне харчування», - розповіли в департаменті. Зокрема, у новому навчальному році за парти сядуть близько 200 першокласників.
Діти у Харкові зараз здебільшого навчаються онлайн, для деяких класів організували офлайн-навчання у Харківському метро. Переважно це молодші та випускні класи. П'ять станцій харківської підземки, відведених під школу-метро, не вміщають усіх бажаючих.
Харків є другим містом України, після Києва, за кількістю населення. Місто розташоване близько до кордону з Росією і з перших днів шикоромасштабної війни потерпає від постійних обстрілів російської армії.
Згідно з даними поліції Харківщини, станом на 24 лютого 2024 року у місті і області за два роки великої війни внаслідок дій Росії загинули 2419 цивільних, з яких 87 – діти.

Школа обладнана електричним пандусом для людей на колісних кріслах

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
животные, Киевщина, фотоконкурсы, ВМС, традиции, Сергей Смоленцев, Донбасс, общество, показы, Китай, женщины, дизайн, фестивали, Дмитрий Дятлов, столкновения, спорт, Бахмут, стихийные бедствия, технологии, НАТО, оккупация, природа, #Євромайдан, Львів, люди, военная техника, путешествия, Карпаты, портрет, уикенд, искусство, Крым, обстрелы, пляжи, Зеленский, выборы, ЗСУ, Верховная Рада, Россия, мода, Польша, Майдан, выставки, пожары, Нацгвардия, музыка, туризм, соревнования, визиты, солдат, карантин, Киев, город, экология, юмор, политика, война, авиация, живопись, зима, автомобили, передовая, фотография, учения, мир, протесты, Динамо, ВСУ, Одесса, пейзажи, парады, Порошенко, терроризм, митинги, архитектура, медицина, марш, Путин, Александр Зубко, самолеты, пандемия, культура, фотопроект, США, дети, история, Шахтер, полиция, церковь, Новый Год, акции, праздники, Війна, фотоподборки, футбол, суд, сборная Украины, коронавирус, корабли, ДСНС

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36