<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.04.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода, city.kharkiv.ua

Перша у світі? У Харкові збудували підземну школу

У Харкові незабаром відкриють першу в Україні підземну школу. Навчальний заклад почали будувати ще торік, він розміщений під землю на глибині 6 метрів та спланований за усіма сучасними будівельними та безпековими нормами, які відповідають параметрам бомбосховища. Тут є рекуперація повітря, протирадіаційний захист та три незалежних один від одного джерела енергопостачання. У дві зміни тут зможуть навчатись до 900 учнів. З міркувань безпеки влада не розголошує точне місце розташування навчального закладу.
Як повідомили в Департаменті освіти, у школі облаштовані 20 повноцінних навчальних кабінетів, буфетна зона, медпункт тощо. Вчитися там будуть учні 1-11 класів.
«Цього року за парти готові сісти понад 600 школярів, з яких переважна більшість - учні початкової школи, що відповідає актуальному запиту батьків. Навчання проходитиме у дві зміни. А ще діти отримуватимуть безкоштовне харчування», - розповіли в департаменті. Зокрема, у новому навчальному році за парти сядуть близько 200 першокласників.
Діти у Харкові зараз здебільшого навчаються онлайн, для деяких класів організували офлайн-навчання у Харківському метро. Переважно це молодші та випускні класи. П'ять станцій харківської підземки, відведених під школу-метро, не вміщають усіх бажаючих.
Харків є другим містом України, після Києва, за кількістю населення. Місто розташоване близько до кордону з Росією і з перших днів шикоромасштабної війни потерпає від постійних обстрілів російської армії.
Згідно з даними поліції Харківщини, станом на 24 лютого 2024 року у місті і області за два роки великої війни внаслідок дій Росії загинули 2419 цивільних, з яких 87 – діти.

Підземний навчальний заклад побудований на глибині шести метрів під землею. Сучасні системи вентиляції та рекуперації повітря запобігають підвищеній вологості та задусі. Крім цього, заклад обладнаний протирадіаційним захистом

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Новый Год, карантин, культура, дизайн, война, Донбасс, суд, церковь, Війна, митинги, футбол, Порошенко, зима, портрет, праздники, живопись, туризм, ДСНС, Верховная Рада, Нацгвардия, искусство, Зеленский, фотопроект, обстрелы, люди, медицина, дети, солдат, технологии, пейзажи, автомобили, марш, Россия, Сергей Смоленцев, Одесса, оккупация, пляжи, учения, Карпаты, Майдан, Бахмут, женщины, фотоподборки, Путин, протесты, пожары, уикенд, город, экология, самолеты, Львів, мода, традиции, Дмитрий Дятлов, визиты, Динамо, Польша, Александр Зубко, парады, природа, выборы, фотоконкурсы, ВСУ, США, общество, Китай, фестивали, коронавирус, #Євромайдан, тест-драйв, выставки, юмор, НАТО, военная техника, Крым, ЗСУ, Киевщина, спорт, стихийные бедствия, архитектура, животные, мир, корабли, акции, столкновения, Киев, пандемия, терроризм, соревнования, Шахтер, история, ВМС, политика, путешествия, полиция, сборная Украины, музыка, передовая, авиация, фотография

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36