НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.01.2019   Львів, Україна   gazeta.ua

Львів 1772 року: як виглядало місто - історична реконструкція

У польському місті Вроцлав знаходиться мініатюрна історична реконструкція міста Львова. Її створив інженер Януш Вітвіцький. Він готував плани та креслення близько десяти років. У панорамі відображене місто станом на 1772 рік.
Януш Вітвіцький вперше висунув ідею побудови моделі Львова XVIII століття в 1928 році. Це відбулось під час його досліджень в Парижі та під впливом виставки моделей військової архітектури. Після повернення додому він почав вивчати архітектуру XVIII ст., проводити вимірювання топографії Львова. Це дозволило намалювати сотні малюнків будівель в масштабі 1:50 та серію точних проекцій, що показують макет міста. У 1932 році була побудована перша демонстративна модель Льовова XVIII ст. в масштабі 1: 500, що називається "Мала панорама".
Сьогодні панорама Львова авторства Януша Вітвіцького зберігається у місті Вроцлав у національній бібліотеці, куди її передали дружина та діти інженера Вітвіцького.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фотопроект, Александр Зубко, путешествия, Київ, авиация, Верховная Рада, мода, акции, столкновения, искусство, ДСНС, футбол, оккупация, мир, самолеты, выборы, пожары, пандемия, выставки, карантин, марш, терроризм, медицина, фотография, стихийные бедствия, фестивали, история, животные, ЗСУ, коронавирус, люди, Россия, Польша, суд, Нацгвардия, Бахмут, Дмитрий Дятлов, портрет, фотоконкурсы, фотоподборки, зима, дети, музыка, Крым, традиции, культура, Одесса, военная техника, уикенд, учения, Порошенко, корабли, экология, #Євромайдан, Львів, полиция, пляжи, юмор, Майдан, город, сборная Украины, технологии, Киевщина, Киев, соревнования, туризм, церковь, НАТО, Україна, солдат, Шахтер, праздники, дизайн, Донбасс, общество, Війна, война, спорт, митинги, ВСУ, Китай, автомобили, протесты, Динамо, живопись, Сергей Смоленцев, ВМС, США, передовая, женщины, Зеленский, Париж, пейзажи, обстрелы, политика, Карпаты, природа, архитектура, Путин, Новый Год