<
НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Прес-релізи
Інше
05.10.2009 17:42 18873

„ВЕЛИКИЙ АНТИКВАРНИЙ САЛОН – 2009”

Український дім Журнал «АRТ-Ukraine» Представляють 5 – 17 жовтня „ВЕЛИКИЙ АНТИКВАРНИЙ САЛОН – 2009”

Подією Другого Великого антикварного салону є експозиція шедеврів монументальної скульптури з унікальної колекції всесвітньовідомої французької ливарної майстерні "ВАЛЬЗУАНІ", яку на відкритті в Українському домі представлятиме її власник, знаний скульптор Леонардо Бенатов.

На Великому антикварному салоні центральною є експозиція монументальної скульптури визнаних світом геніїв. Роденівські "Мислитель", "Вічна весна", "Поцілунок", "Адам", "Громадяни Кале" представлені в оригінальних розмірах. Справжня сенсація Салону - бронзові шедеври Сальвадора Далі "Метаморфози Венери Мілоської", "Мінотавр", "Істерична сюрреалістична жінка". Вперше в Україні представлена скульптура Франсуа Помпона, Ричарда Гіно та нашої всесвітньовідомої співвітчизниці Олександри Екстер. 10 гіпсових барельєфів робіт Екстер і скульптури за їх мотивами, стануть справжнім відкриттям для багатьох поціновувачів мистецтва.
У ливарній майстерні "Вальзуані" свої роботи ще за життя відливали Роден, Далі, Помпон, Дега, Ренуар, Модільяні, Гоген, Задкін, Матіс, Арман. Власники "Вальзуані" - Леонардо Бенатов і його батько, якого так само звали Леонардо, були особисто знайомі з цими геніальними художниками, спілкувалися та приятелювали з ними. Майстерня стала місцем зустрічей та спілкування багатьох видатних майстрів ХХ ст.
Печатка ливарної майстерні "Вальзуані" є на експонатах і цілих колекціях шедеврів всесвітньовідомих музеїв:
-    Музей Родена у Парижі;
-    Музей д'Орсе (Париж, Франція);
-    Паризький музей сучасного мистецтва;
-    Центр Жоржа Помпіду (Париж, Франція);
-    Галерея Tate Modern (Лондон, Великобританія);
-    Музей Метрополітен (Нью-Йорк, СІЛА);
-    Музей сучасного мистецтва (МОМА) (Нью-Йорк, СІЛА) тощо.
Леонардо Бенатов надзвичайно перейнявся ідеєю провести в Україні виставку шедеврів із колекції майстерні "Вальзуані". Тож, як результат, в Україну з Франції привезено 30 скульптур загальною вагою майже десять з половиною тонн. Загальна страхова вартість колекції становить 18 мільйонів євро.

Додаткова інформація.

Виставка працює з 5 до 17 жовтня щоденно з 10.00 до 20.00.

Чекаємо Вас за адресою: Київ, Хрещатик,2, Український дім.

Вартість квитків – 50 грн., пільгова вартість – 20 грн.
З питань додаткової інформації щодо роботи Великого антикварного салону, прохання звертатися до прес-центру "Український час":
т/ф.: 278 59 50, 270 70 14; press@ukrchas.net.

Деталі на сторінках:
www.ukrdim.org.ua; www.artukraine.com.ua

 

Оценка материала:

3.57 / 7
„ВЕЛИКИЙ АНТИКВАРНИЙ САЛОН – 2009” 3.57 5 7
Прес-релізи / Інше
05.10.2009 17:42 18873
Еще материалы раздела «Інше»