<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Прес-релізи
Інше
11.01.2021 291

Суші: історія походження та різновиди

Сучасне життя вплинуло на особливості розвитку культури багатьох національностей. Чіткі межі, що раніше відділяли народи, стали більш розмитими, не такими помітними, як у минулі століття.

Навіть національні страви з інших країн для багатьох перетворилися на звичну їжу, а деякі із них навіть перейшли до ряду улюблених, наприклад, суші. Зараз їх можна замовити у Львові в багатьох кафе та ресторанах.

Суші й роли з задоволення споживають в усьому світі, проте мало яка людина за межами країни їх походження розуміється на тонкощах страви. Навіть назву ми вимовляємо не зовсім правильно. Слово «суші» прийшло із Заходу, та воно було не вірно транскрибовано. «Сусі» – більш відповідає істині і, з цим згідні на їх батьківщині

Історія появи

У 4 столітті до нашої ери, чи то в Китаї, чи то в Тайланді (існують різні теорії) хтось придумав суші. Риба, перекладена рисом, могла зберігатися досить тривалий період, що вирішило головну проблему її транспортування по морю та суходолу. Виявилось, що рис виділяє молочну кислоту, котра прискорює бродіння. В результаті, після його використання, улов моряків ставав готовим до споживання всього лише через кілька днів, та зберігати його можна було 2-3 роки.

Рис, котрим перекладували рибу, через деякий час розкладався. Його викидали, проте використання рисового оцту дозволило створити нову страву, відому як нарі-суші. Що це? Фактично – грудочка рису та шматок засоленої риби. Нарі-суші навіть зараз можна купити в спеціалізованому японському ресторані, хоча самі японці дізналися про страву лише у 8 столітті нашої ери. Звісно, вони доопрацювали рецептуру, віддавивши перевагу свіжій рибі, котру обробляли маринадом. Страва отримала назву сей-сей-суші, а в 17 столітті вона еволюціонувала до хайа-суші, начинка яких припускала величезну кількість варіацій.

Види

Різні види суші складаються зі схожих інгредієнтів. Відмінності між ними полягають виключно в способах виготовлення та подачі. Суші роблять безпосередньо голими руками. Це – рис зі шматком риби, який кладуть зверху. Роли ж згортають за допомогою циновки у рулет. Доставку суші можна замовити у Львові. Серед величезної кількості страв кожному знайдеться щось до смаку:

  • Роли вивернуті чи з начинкою в середині. Якщо начинка та рис загорнуті в норі, то виріб має назву макі-суші. Коли ж добавки зовні, то перед вами – урамакі. Такі роли можуть бути обсипані кунжутом.
  • Суші в традиційному виконанні часто нагадують чаші з морепродуктами чи сиром. Їх досить часто називають нігірідзусі.
  • Все більшої популярності набирають запечені роли, солодкі та вегетаріанські суші, вироби з м’ясом.

Завдяки доставці суші у Львові ви зможете скуштувати найрізноманітніші страви японської кухні. Традиційні уракамі з авокадо, сьомги та Філадельфії або ж макі-суші – що вам найбільше смакує?

Оценка материала:

5.00 / 1
Суші: історія походження та різновиди 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
11.01.2021 291
Еще материалы раздела «Інше»