<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.01.2021 481

Шмигаль впевнений, що з МВФ домовляться щодо тарифів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль впевнений в успіху цих переговорів з МВФ щодо держрегулювання на газовому ринку.

Про це заявив глава уряду в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, опублікованому в понеділок, 18 січня.

"Звичайно, вони будуть очікувати виходу кінцевого документа, щоб переконатися, що ми дійсно повертаємося до тарифного регулювання. Я впевнений, що місія МВФ завершить свою роботу в Україні, і ми будемо рухатися з ними далі так, як і планували", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що обмеження ціни на газ вводиться на два місяці у зв'язку з існуючими перекосами на ринку, але не є поверненням до режиму спец зобов'язань, від якого Україна відмовилася в рамках програми співпраці з МВФ stand by.

Також з Фондом обговорюється перехід від місячного контракту на поставку газу до річного, як контрактом за замовчуванням, оскільки побутові споживачі звикли до фіксованого тарифу.

"Ці аргументи також сприйняті Фондом. З ними також спілкувався Нафтогаз і запевнив, що ні покладання спеціальних обов'язків не відбувається, і неринкових механізмів ми не використовуємо. Тому вважаю наше співробітництво абсолютно конструктивним", - вважає прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль впевнений, що з МВФ домовляться щодо тарифів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.01.2021 481
Еще материалы раздела «Економіка»