<
НОВИНИ ДНЯ: Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
28.01.2021 453

Тарифи на опалення в цьому сезоні підніматися не будуть — регулятор

В цьому опалювальному сезоні тарифи на централізоване опалення підніматися не будуть. Відповідний меморандум буде підписано з НАК Нафтогаз України.

Про це заявив під час виступу в Верховній Раді Валерій Тарасюк, голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє «Новое время».

«Стосовно тарифів на централізоване опалення. В нас була нарада і дискусія з органами місцевого самоврядування спільно з урядом під головуванням прем'єр-міністра. Ми домовились, що в цьому опалювальному сезоні ми не допустимо зростання тарифів на централізоване опалення і відповідно гаряче водопостачання. Як це буде зроблено, ще обговорюється. Спільно з НАК Нафтогазом має бути підписаний відповідний меморандум. Але факт залишається фактом: тарифи в цьому опалювальному сезоні підніматися не будуть», — сказав він.

Тарасюк додав, що можливе зростання тарифів на холодну воду, оскільки на них впливає собівартість електроенергії. НКРЕКП шукає можливості, щоб зростання було незначним, заявив голова регулятора.

Нафтогаз повідомив 25 січня, що тимчасово відклав публікацію січневої ціни на природний газ для виробників теплової енергії у рамках спецобов’язків (ПСО) до завершення перемовин з державними органами, Асоціацією міст України та представниками виробників тепла.

Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів № 867 від 19 жовтня 2018 року з урахуванням змін цін на європейських газових хабах.

Уряд у квітні 2020 року продовжив до 1 травня 2021 року покладання на Нафтогаз спеціальних зобов’язань із продажу природного газу виробникам теплової енергії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тарифи на опалення в цьому сезоні підніматися не будуть — регулятор 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
28.01.2021 453
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»