<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.02.2019   Київ, Україна   vechirniykiev.com.ua, unian.net

Мороз не перешкода - кияни приєдналися до світового флешмобу «Велосипедом на роботу»

Морозного лютневого ранку велосипедисти Києва зібрались на Майдані Незалежності аби приєднатись до міжнародного флешмобу. Головний задум  акції «Велосипедом на роботу» показати, що клімат не перешкода для двоколісних.
- Щодня на роботу їжджу на велосипеді, тому побачивши  у Facebook  анонс, вирішив приєднатись. Я взагалі досить досвідчений велосипедист.  Уже понад 5 років незважаючи на дощ, а іноді й сніг, їжджу велосипедом по місту.  Спочатку  у буденному  одязі, але з досвідом прийшло і те, що потрібен спеціальний. Маю 2 велосипеди, літній, та зимовий. Зимовий зібрав сам -  враховуючи  власні потреби, - розповів учасник акції Крамар Сергій.
Зимовий день «Велосипедом на роботу» щорічно проходить 8 лютого. По усьому світу люди реєструються на ресурсі winterbiketoworkday, а потім організатори визначають у яких країнах найбільше людей приєдналось до флешмобу. Цьогоріч Україна посіла 41 сходинку (станом на ранок 8 лютого) у топ-100, обігнавши Осло (Норвегія) та навіть Торонто (Канада). Загалом у акції взяло участь близько 35 учасників, хоча зареєструвалося 38.
- Основна ідея – привернути увагу до безпеки велосипедистів на дорогах. Але сьогодні також особлива дата для Асоціації велосипедистів Києва. Тому що сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велоконцепцію Києва. Оскільки велоінфраструктура у нас розвивається дуже повільно, то це гарна нагода вкотре привернути увагу наших проблем, - розповіла Наталя Князева, асистентка проектів Асоціації велосипедистів Києва.
Цікаво, що за підрахунками АВК, кількість велосипедистів в місті за рік зросла на 40%. Тому питання розвитку велосипедної інфраструктури для киян виникатиме все частіше.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
политика, музыка, сборная Украины, #Євромайдан, природа, Крым, война, Карпаты, Новый Год, футбол, фестивали, авиация, мир, культура, живопись, животные, визиты, Александр Зубко, зима, самолеты, передовая, Киевщина, ВМС, уикенд, выборы, фотография, Львів, Динамо, экология, церковь, портрет, юмор, пандемия, город, тест-драйв, Війна, искусство, обстрелы, медицина, праздники, Майдан, туризм, выставки, ДСНС, Порошенко, США, фотоконкурсы, технологии, дизайн, мода, Донбасс, акции, пляжи, Верховная Рада, традиции, история, автомобили, люди, Китай, пейзажи, Бахмут, путешествия, Зеленский, ВСУ, Киев, суд, спорт, соревнования, протесты, Путин, корабли, марш, парады, Россия, терроризм, ЗСУ, пожары, коронавирус, женщины, Сергей Смоленцев, оккупация, военная техника, учения, столкновения, Дмитрий Дятлов, общество, Шахтер, Польша, дети, фотоподборки, фотопроект, Нацгвардия, митинги, НАТО, полиция, солдат, архитектура, карантин, стихийные бедствия, Одесса

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36