<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2021 947

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, коли потрібно приймати вітаміни в таблетках

Восени батьки часто починають давати дітям і купувати собі вітаміни в таблетках. Але коли їх дійсно варто приймати? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, у яких випадках потрібно відмовитися від вітамінів у таблетках.

Якщо хтось із знайомих або колег купив комплекс вітамінів, не поспішайте бігти до аптеки. За словами доктора Комаровського, якщо у вас повноцінне і різноманітне харчування, тоді прийом комплексних вітамінів вам не потрібен. Це позиція ВООЗ, яка робить виняток лише для вітаміну D, тому що сонце – джерело цього вітаміну – шкідливо діє на шкіру.

Різноманітне харчування включає в себе п'ять основних груп – це щось молочне, м'ясне, якийсь фрукт, овоч і крупа.

«Наприклад, якщо ви сьогодні з’їли  яблуко, картоплю, кефір, хліб та рибу – це вже різноманітне харчування, – пояснив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною». – І вашому організму практично не потрібен якийсь конкретний вітамін».

За словами кандидата медичних наук, зараз всі п'ють вітаміни в таблетках і дають їх своїм дітям. Але це неправильно.

«Якщо всі це роблять, тоді дуже важко не змішатися з натовпом. Тому що багатьом із нас не хочеться бути гіршими за інших. Але давайте не будемо ходити вічно в натовпі, – порадив Євген Комаровський. – Думайте і приймайте рішення на рівні здорового глузду».

Вітаміни – це лікувально-профілактичні препарати. За словами ведучого рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна», якщо у вас немає симптомів авітамінозу, тоді вітаміни вам не потрібні. Якщо у вас дефіцит харчування, тоді прийом вітамінів два рази на рік вам не завадить. Але якщо ви можете собі дозволити різноманітне харчування – тоді немає сенсу приймати вітаміни в таблетках.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, коли потрібно приймати вітаміни в таблетках 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2021 947
Еще материалы раздела «Суспільство»