НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
05.11.2021 460

У ЄС готові виключити Україну із "зеленого" списку

У Європейському Союзі вирішено виключити Україну зі списку безпечних для подорожей країн  через спалах коронавірусу.

Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС сьогодні вранці (5 листопада, - ред.) вирішили видалити Україну з рекомендованого ЄС списку безпечних для подорожей країн через COVID-19. Остаточне рішення буде ухвалено на початку наступного тижня", - написав він у Twitter.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував це повідомлення, заявивши, що після вилучення України із "зеленого" списку ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде.

"Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватимуться кожною окремою країною ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, щоб зберегти максимальну свободу подорожей для українців", - написав глава МЗС у Twitter.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЄС готові виключити Україну із "зеленого" списку 5.00 5 1
Політика / Європа
05.11.2021 460
Еще материалы раздела «Європа»