<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
15.11.2021 679

Країни Балтії та Польща заявили, що міграційна криза загрожує військовим конфліктом

Ситуація на кордоні з Білоруссю загрожує військовим конфліктом – заявляють країни Балтії та Польща, – бо зростає ризик провокацій та серйозних інцидентів. Польські прикордонники змушені були стріляти у повітря. Затримали до півсотні порушників межі. Водночас Фінляндія заявила – до країни, так званим, білоруським маршрутом прибули 30 нелегалів.

Польське МВС оприлюднило відео, зняте в центрі Мінська – там десятки шукачів притулку чекають на доправлення до кордонів з ЄС. Ситуацію, яку захід називає гібридною атакою Лукашенка, обговорила Рада безпеки ООН. Представник Росії Дмитро Полянський заперечив нібито його країна з Білоруссю перевозить нелегалів. Водночас низка країн заходу у спільній заяві закликала Мінськ не використовувати людей у політичній грі – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Ми, нинішні члени Ради безпеки, Естонія, Франція та Ірландія, до яких сьогодні долучилися Норвегія, Сполучене королівство та Сполучені Штати, а також Албанія засуджуємо використання людей з метою дестабілізації сусідніх країн та зовнішнього кордону ЄС та для відволікання уваги від власних порушень прав людини. Ця тактика є неприйнятною і вимагає потужної міжнародної реакції, щоб притягнути Білорусь до відповідальності. Це демонструє, як режим Лукашенка став загрозою регіональній стабільності», – заявив Свен Юргенсон, постійний представник Естонії при ООН.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Країни Балтії та Польща заявили, що міграційна криза загрожує військовим конфліктом 5.00 5 1
Політика / Європа
15.11.2021 679
Еще материалы раздела «Європа»