<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Технології
17.09.2022 3296

У затопленій печері знайшли скелет доісторичної людини з останнього льодовикового періоду

У Мексиці археолог-дайвер знайшов скелет доісторичної людини.

f77ca9ae75ea4030f54dc1990afafa39_17.09.22

Він лежав у печері, яка була затоплена наприкінці останнього льодовикового періоду — 8 тисяч років тому. Пише ТСН. 

Про це пише NBC News.

Дайвер Октавіо дель Ріо та його колега Пітер Брогер побачили розтрощений череп і скелет у печері, біля якої мексиканський уряд планує побудувати швидкісний туристичний потяг через джунглі.

Скелет перебував на глибині близько 8 метрів. Імовірно, людина померла понад 8 000 років тому, бо саме тоді рівень моря в цих місцях піднявся і затопив печери.

"Ми не знаємо, чи тіло туди поклали, чи саме там ця людина померла. Потрібно провести ще багато досліджень, щоб правильно інтерпретувати знахідку", — сказав Дель Ріо.

Раніше стало відомо, що знаменитий єгиптолог Захі Хавасс заявив, що мумія, яку він наразі вивчає, швидше за все, є тілом цариці Нефертіті.

"Я просто впевнений, що за місяць чи два відкрию мумію Нефертіті", — сказав Хавасс.

Оценка материала:

5.00 / 3
У затопленій печері знайшли скелет доісторичної людини з останнього льодовикового періоду 5.00 5 3
Бізнес / Технології
17.09.2022 3296
Еще материалы раздела «Технології»