<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
Бізнес
Технології
15.05.2023 2107

Марсохід Curiosity виявив на Марсі скелю у вигляді книги, висічену водою – фото

У червні NASA планує розпочати тренувальну місію з підготовки екіпажу для польоту на Марс.

ba6e01eb2c91ea28e555a37778002af5_15.05.23

Марсохід NASA Curiosity 15 квітня наткнувся на Марсі на об’єкт у формі книги. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Space.com.

Дивна форма марсіанських скель, подібна до цієї, зазвичай пояснюється водою, що сочилася в цьому районі мільярди років тому, коли Червона планета була набагато вологішою, кажуть представники NASA.

Curiosity досліджує марсіанський кратер Гейл від серпня 2012 року. Він відкрив наявність рідкої води у вигляді водойм на Марсі у минулому, а також отримав потенційні докази стародавнього життя через органічні речовини та дослідження радіації на поверхні.

Наступна місія, Perseverance, працює в районі кратера Єзеро та зберігає туби із зразками породи для майбутнього повернення на Землю. Очікується, що відправлення зразків відбудеться наприкінці 2020-х років за участі кількох дронів та кораблів.

Згідно з сейсмічними даними, отриманими за допомогою апарату NASA InSight, який протягом чотирьох років стежив за внутрішньою частиною планети, ядро Марса — це рідкий сплав заліза з великою кількістю сірки та кисню.

У червні NASA планує розпочати тренувальну місію з підготовки екіпажу для пілотованого польоту на Марс.

Нагадаємо, в Європі на дні моря виявлено давню дорогу віком 7000 років (фото, відео).

Оценка материала:

5.00 / 2
Марсохід Curiosity виявив на Марсі скелю у вигляді книги, висічену водою – фото 5.00 5 2
Бізнес / Технології
15.05.2023 2107
Еще материалы раздела «Технології»