<
НОВИНИ ДНЯ: Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкенвсі новини дня
Прес-релізи
Нерухомість
06.08.2023 385

10 важливих кроків перед ремонтом: поради від експертів NSD Group

Ремонт – слово, яке у більшості людей викликає почуття невдоволення та відрази, особливо, якщо він затягується на тривалий час та не просувається. Тим не менше ремонт – хороший спосіб оновити як простір навколо себе, так і своє життя. Щоб цей процес пройшов швидко та без зайвих переживань, треба знати декілька важливих кроків та правильно підготуватися до ремонтних заходів.

Крок 1: вибір типу ремонту під ключ в Києві

Існує два варіанти – косметичний та капітальний. Перш ніж розпочати, варто визначитися з видом.

1. Косметичний – оновлення зовнішнього вигляду без інженерних робіт (наприклад, змінити шпалери, перефарбувати стіни або перестелити підлогу). Здійснюється раз на 5-10 років.

2. Капітальний – кардинальні зміни в приміщенні, повний демонтаж головних систем. Мова йде про встановлення вентиляційної системи, зведення перегородок між кімнатами або проведення електричних схем.

Вибір залежить від конкретного випадку: якщо новобудова, потрібен капітальний ремонт для створення комфортних умов проживання. Якщо є бажання щось змінити в інтер’єрі – тільки косметичний.

Крок 2: планування витрат

Коли справа стосується ремонту квартири або будинку, почати його непросто – це добре вдарить по кишені та сімейному бюджету. Варто ретельно спланувати всі витрати, хоча б приблизні.

Перш ніж планувати, треба визначитися з бюджетом. Особливу увагу слід звернути на:

- вартість ремонтних робіт, які виконує бригада;

чорнові матеріали (штукатурка, проводи, ґрунтовка, електрощитові матеріали і т.п.);

чистові оздоблюванні матеріали (паркет або ламінат, шпалери або декоративна штукатурка, плитка, плінтуси та інше).

Окрему потрібно розглянути предмети першої необхідності – сантехніку, двері, електрообладнання (розетки, вимикачі), кухню, освітлення та інше. Останнім великим блоком буде закупівля меблів.

Щоб спланувати та зекономити кошти, заведіть для себе таблицю з потенціальними витратами (тими, що перераховані вище) та приблизною ціною.

Більш розумним варіантом вважається наймання виконроба з фіксованою ставкою за квадратний метр. Працювати з ним вигідно, адже він буде контролювати весь процес ремонту, а ви, знаючи квадратуру свого приміщення, прорахуєте витрати. Крім того, спеціаліст знає про вигідний прайс на будівничому ринку.

Крок 3: визначення з майбутнім стилем приміщення

Ідеальним інтер’єром є той, в якому людина відчуває себе комфортно та затишно. Якщо в квартирі проживає сім'я, слід притримуватися вподобань всіх членів родини. Орієнтуйтесь на власні смаки та не намагайтесь повторити дизайн кімнати чи житла загалом, як у друзів або батьків.

Наприклад, молоді люди віддають перевагу стилю хай-тек або мінімалізму, коли кожна річ виконує одну функцію. Творчі особистості зупиняються на бохо або авангарді. Бажаючі підкреслити власний статус обирають арт-деко, а прихильники натуралізму та екологічності – створять житло в стилі еко.

Існує декілька порад, як визначитися з напрямком:

оберіть ті деталі, які хочеться змінити;

почитайте сайти, вивчіть експертні думки щодо актуальних трендів в інтер’єрі;

відвідайте меблеві магазини, щоб визначитися з меблями, які є максимально комфортними для вас;

подумайте над майбутньою побутовою технікою, що буде використовуватися;

сплануйте бюджет.

Якщо господар не уявляє свого життя без сучасних пристроїв, класичний стиль йому не підійде. У разі, якщо людині подобається декілька стилів одночасно, можна змішати їх – наприклад, кухня в стилі мінімалізм, а дитяча виконана в бохо.

Крок 4: підготовка приміщення

Ремонт змінює звичний спосіб життя, тому важливо не лише підготуватися морально, але й зайнятися приміщенням. Це чудовий привід здійснити ревізію речей та позбавитися від зайвих.

Перше, що потрібно – звільнити кімнату від меблів. Коли ремонт капітальний – це необхідний крок. У разі, якщо немає можливості повністю прибрати предмети, достатньо зібрати дрібниці, а все інше – пересувати у ході виконання ремонтних заходів.

Далі варто зняти всі прилади освітлення, розетки, карнизи. В 98% випадків вони потребують повної заміни відповідно до нового стилю у квартирі. Якщо ви бажаєте залишити їх, набагато простіше встановити заново, ніж відмивати люстру від фарби або штукатурки.

Якщо в планах немає зміни підлоги, достатньо застелити її картоном або поліетиленом. Коли планується нове покриття, за стан старого не доведеться хвилюватись (все одно буде новий ламінат або лінолеум).

Дотримуйтеся правила: все, що не можете демонтувати або винести, надійно захистіть. Членам родини краще також не проживати у квартирі на час ремонту, але якщо іншої можливості немає – починайте з дальньої кімнати та поступово просувайтеся до кухні.

Останнім пунктом є проведення замірів. Це необхідно, щоб визначитися з кількістю матеріалів та обрати меблі.

Крок 5: написання детального плану ремонту

Продуманий план – половина успіху. Як тільки ви вирішили змінити інтер’єр, виконайте заміри та складіть детальний план приміщення. Самостійно можна зробити дизайн-проект приміщення (або ж замовити у дизайнерів-професіоналів).

Обчисліть детальний кошторис: так буде легше коригувати та розподіляти витрати. Також слід створити поетапний план по всіх кімнатах (наприклад, спершу гостьову кімнату, потім дитячу, спальню та кухню) та всі процедури (демонтаж, вкладання підлоги, обклеювання шпалерами та ін.).

Крок 6: вибір матеріалів

Матеріали вважаються основою ремонту, тому важливо приділити цьому пункту особливу увагу. Професійні будівельники дають декілька порад, що допоможуть з вибором.

1. Визначтесь, що саме вам необхідно. Щоб придбати лише те, що потрібно та не переплатити, варто створити проект. Не буде зайвим звернутися за допомогою до дизайнерів або архітекторів, які прорахують всі матеріали та кількість. Вам залишається лише купити це. Під час вибору слід орієнтуватися на кімнату – на кухню краще взяти вологостійкі шпалери, а для спальної – натуральні паперові або флізелінові.

2. Де саме буде проходити придбання. Для економії краще відвідати будівельні гіпермаркети, а дрібниці типу пензлів або деталей для кріплення – на ринку. Дивіться на популярних та перевірених виробників.

3. Вивчайте пакування. Щоб не натрапити на підробку, уважно вивчіть пакування – має вказуватися інформація про бренд, сертифікати якості. Якщо є недоліки – бажано відмовитись від продукції.

Можна також скласти план постачання. За один раз придбати всі матеріали фінансово важко, а план допоможе розрахувати витрати та поступово брати необхідне.

Крок 7: вибір надійної будівельної компанії

Самостійно не виходить виконати ремонт? Зверніться до будівельної компанії, яка буде контролювати процес та виконувати всі заходи.

Звертайте увагу на вік компанії (надавайте перевагу досвіду в декілька десятків років). Співпраця з відомими компаніями підвищує шанси на якісно виконану роботу.

Наявність гарантій не менш важливий аспект. Наприклад, повернення авансу, якщо ремонт не відповідає замовленню, або складення договору співпраці, в якому вказані всі нюанси.

Наявність ліцензії, що дозволяє проведення ремонтних та будівельних процедур, також є важливим фактором під час вибору.

Крок 8: вибір ремонтної бригади

Це ті люди, які відповідають за результати, тому до вибору слід підійти відповідально. Обов’язково перевірте репутацію та дізнайтеся штат (наявність в команді спеціалістів вузького профілю гарантує якість). Зверніть увагу на вартість послуг та можливість швидкого реагування на форс-мажорні ситуації. Окремо познайомтеся з виконробом та запитайте його про досвід у сфері будівельних заходів.

Крок 9: перевірка якості ремонту

Перевірка робіт на кожному етапі допомагає вчасно виявити дефекти та усунути їх. Перевірити приміщення можна самостійно (щоб побачити відповідність до всіх вимог замовника). Іноді рекомендується вдатися до експертної оцінки (проводить спеціальна компанія, що займається перевіркою якості будівельних та ремонтних процедур).

Самостійна перевірка буде безкоштовною, а перевіряючий візьме плату.

Крок 10: можливі ремонтні несподіванки

Навіть при постійному контролі, повністю виключити ймовірність несподіванок неможливо. Вам не вистачить спланованого бюджету, ви отримаєте не те, на що розраховували або не знайдете потрібну кількість розеток на кухні, неправильно оберете сантехніку.

До таких випадків варто бути готовими та в разі їх виникнення швидко зреагувати та виправити ситуацію.

Щоб не витрачати час на пошуки експертів, слід звернутися до NSD group. Вони є професіоналами в будівельній сфері та допоможуть виконати всі етапи ремонту з успішним результатом. По бажанню можна замовити ремонт під ключ в Києві: компанія повністю бере на себе відповідальність за роботу, а вам залишиться лише насолодитися новим дизайном у своїй квартирі.

Оценка материала:

5.00 / 4
10 важливих кроків перед ремонтом: поради від експертів NSD Group 5.00 5 4
Прес-релізи / Нерухомість
06.08.2023 385
Еще материалы раздела «Нерухомість»