<
НОВИНИ ДНЯ: Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповілавсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
07.09.2023 484

Хто такий невролог та коли треба до нього звернутися?

Невролог – лікар, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та управлінні різноманітними захворюваннями, що впливають на нервову систему. Він зосереджується на терапії патологій, які впливають на головний та спинний мозок, нерви, а також на структури, які відповідають за передачу сигналів та зв'язок між нейронами – синапси і нейротрансмітери. При лікуванні хвороб нервової системи можуть зазвичай використовують лікарські засоби.

neurologist_07.09.2023

Які захворювання лікує невролог?

Невролог-вертебролог спеціалізується на хворобах хребта: міжхребцевих грижах, радикуліті, остеохондрозі, спінальних інфекціях, травмах та інших ураженням хребта. Інші захворювання, які лікує невролог:

- захворювання нервів (невропатію лицьового, трійчастого і сідничного нервів, неврити, невралгії);

патології синапсів та нейротрансмітерів (епілепсію, судомні напади, паркінсонізм);

хвороби головного і спинного мозку (мігрені, множинний склероз, Альцгеймера і Паркінсона);

захворювання хребта та хребетного стовпа (міжхребцеву грижу, остеохондроз);

патології периферичних нервів (наприклад, карпальний тунельний синдром).

Невролог також лікує проблеми з контролем сечовипускання через неврологічні патології, такі як церебральний параліч. Неконтрольовані рухи або втрата свідомості через активність нервової системи також є показаннями до консультації лікаря.

При яких симптомах потрібна консультація невролога?

Невролог займається лікуванням інтенсивних головних болей та мігреней. Ці стани можуть бути супроводжені змінами в смакових вподобаннях, відчуттям нудоти та блювоти, станом втоми, онімінням і слабкістю обличчя. Також у пацієнтів з мігренню може виникнути утруднене мовлення, збільшена тривожність та підвищена чутливість до звуків, світла та дотиків. Інші показання до консультації невролога:

підвищений тонус м'язів;

порушення ковтання та жування;

неконтрольовані скорочення м'язів (судоми);

тремор нижніх та верхніх кінцівок;

нетримання сечі та калу;

дезорієнтація у просторі;

порушення пам'яті;

головні болі та запаморочення;

двоїння та поколювання в очах;

втрата м'язової сили;

часткова чи повна втрата рухів (параліч);

оніміння та поколювання шкірних покривів;

-  нервозність та дратівливість;

втрата здатності відчувати рухи, температури та болі;

погіршення зору.

Важливо звернутися до невролога, якщо артеріальний тиск падає при зміні положення тіла (наприклад, від лежачого до сидячого або стоячого). Лікар також займається лікуванням скачків артеріального тиску, якщо вони спричинені змінами у судинах (наприклад, мігренями або гіпертензивною енцефалопатією).

Як проходить консультація у невролога?

На консультації неврологом спочатку проводиться аналіз історії хвороби та особистого анамнезу для виявлення можливих причин неврологічних симптомів. Діагностичний процес включає фізичний огляд, під час якого перевіряються рефлекси та пальпується шкіра для визначення локалізації болю. У разі необхідності можуть призначатися лабораторні дослідження для виключення патологій внутрішніх органів.

Лікування може включати засоби для зняття болю (знеболювальні) та розслаблення м'язів (міорелаксанти), протисудомні препарати та антидепресанти. При захворюваннях хребта та шиї лікар може підібрати комплекс фізичних вправ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хто такий невролог та коли треба до нього звернутися? 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
07.09.2023 484
Еще материалы раздела «Товари та послуги»