<
НОВИНИ ДНЯ: Манник із бананом: простий рецепт  Дощі та спека: якої погоди очікувати в різних регіонах України 5 червня  В Україні суттєво зростуть податки: скільки доведеться платити і що чекає на ФОПів  "Квиток в один кінець": історик про те, чому українці стали уникати мобілізації  На Україну насувається сильна негода: де і коли будуть грози і шквали  Вступна кампанія 2024: у МОН назвали терміни подачі документів  Не Байден. У Білому домі розповіли, хто представлятиме США на саміті мирувсі новини дня
02.02.2012 13:39 861

АББ придбає Thomas & Betts, лідера на ринку низьковольтного обладнання США за $3,9 млрд.

Транзакція є кроком до реалізації стратегії АББ до 2015 року, що має на меті розширення глобальної присутності і продуктового портфелю одного з найприбутковіших бізнес-напрямків АББ.

Група АББ, лідер з технологій для енергетики та автоматизації, та корпорація Thomas & Betts, лідер з низьковольтного обладнання в Північній Америці, оголосили про досягнення домовленості за якою АББ придбає Thomas & Betts за приблизною ціною 3,9 мільярда доларів, або 72 долари за одну акцію. Угоду, котру ще повинні затвердити акціонери Thomas & Betts та дозволити контролюючі органи, мають закрити в середині 2012 року.

«Thomas & Betts – компанія з хорошими результатами, сильними брендами і ефективними каналами дистрибуції на найбільшому в світі ринку низьковольтного електрообладнання, – заявив головний виконавчий директор групи АББ Джо Хоган. – Оскільки наша продукція переважно взаємно доповнює одна одну, ми зможемо вивести на ринок один із найширших портфелів пропозицій у галузі. Це дасть значні можливості для спільного росту АББ та Thomas & Betts».

Тарак Мехта, керівник напрямку «Низьковольтне обладнання» групи АББ, відзначив: «Завдяки цій операції придбання, напрям низьковольтного обладнання досягне своєї ключової стратегічної цілі розширення присутності на північноамериканському ринку. Це допоможе зробити бізнес напрямку географічно збалансованим, збільшити асортимент нашої продукції та значно розвинути канали дистрибуції продукції та послуг. Для групи АББ придбання означає те, що ми станемо справжнім глобальним гравцем на ринку низьковольтного електрообладнання».

В корпорації Thomas & Betts працює близько 9400 співробітників у 20 країнах світу, а її обсяг продажів в 2011 році склав 2,3 мільярда доларів. Головний сегмент бізнесу компанії – виробництво низьковольтних роз’ємів, електроарматури, а також систем прокладки електропроводки для будівельної промисловості, комунальної інфраструктури та промислових підприємств. Ця продукція доповнює портфель пропозицій напряму «Низьковольтне обладнання» групи АББ, в котрий входять зокрема вимикачі, рубильники та перемикачі. Окрім цього, Thomas & Betts використовує передову систему логістики, котра спрощує замовлення та пришвидшує доставку усього переліку обладнання від компанії до її дистриб’юторів. Також Thomas & Betts виробляє опори ліній електропередачі та обладнання для обігріву, вентиляції і кондиціонування приміщень. Ці напрямки бізнесу цілком нові для АББ, проте близькі до ключових для неї електроенергетики та промислової автоматизації.

Аналітики з Barclays Capital в аналітичному звіті з приводу угоди вказали, що покупка вдало співпала з покращенням економічних умов у США: «Зараз майже ідеальний період для подібних угод, адже все вказує на те, що в будівельній промисловості та інфраструктурі США починається стійкий підйом».

Оценка материала:

3.20 / 5
АББ придбає Thomas & Betts, лідера на ринку низьковольтного обладнання США за $3,9 млрд. 3.20 5 5
Бізнес / Новини підприємств
02.02.2012 13:39 861
Еще материалы раздела «Новини підприємств»