<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «Сирітству — ні!»

proekt_8

Сфера: захист прав дитини

Донор/виконавець: фонд Ріната Ахметова «Розвиток України»

Фінансування: понад 70 млн грн

Термін дії: почав працювати 2008 року

Програма спрямована на реформування інтернатної системи, яка є згубною для дитини, про що свідчать дослідження міжнародних організацій (ЮНЕСКО, Home and Hope for Children, Lumos тощо), а також на розвиток сімейних форм виховання та запобігання потраплянню дитини до інтернатних закладів за живих батьків (робота із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах). З 2009 року працює Всеукраїнський портал національного всиновлення www.sirotstvy.net, на якому розміщено інформацію про більш ніж 14 тис. дітей. 4384 дитини вже знайшли нових батьків. Створено 28 дитячих будинків сімейного типу.

Пілотний проект «Сім'я для дитини», що реалізується разом із Дніпропетровською облдержадміністрацією, довів ефективність стратегії реформування інтернатної системи: за рік реалізації проекту область стала лідером із сімейного влаштування дітей. У листопаді 2012 року фонд підписав меморандум із фондом британської письменниці Джоан Роулінг Lumos про співпрацю у сфері деінституалізації та трансформації послуг для дітей у Дніпропетровській області. Міжнародні партнери довели, зокрема, економічну неефективність інтернатної системи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642
Еще материалы раздела «Суспільство»