<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «Психосоціальна підтримка онкохворих дітей
у Національному інституті раку»

proekt_3

Сфера: здоров'я

Донор/виконавець: Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука»

Фінансування: 1,1 млн грн за 2012 рік

Термін дії: 2008–2012 роки

У рамках проекту в Національному інституті раку в Києві заснована й фінансується психологічна служба. Арт- і ігрова терапія, робота у групах, індивідуальні консультації, дихальні вправи та тілесно-орієнтована психотерапія — все це використовують психологи, щоб допомогти батькам і дитині знайти внутрішні сили для боротьби із хворобою. Крім цього, щороку фонд закуповує обладнання приблизно на 300 тис. грн і бере на себе частину щоденних витрат батьків, купуючи шприци, пластири, системи для переливання крові тощо. «Запорука» відкрила кабінет лікувальної фізкультури, де під контролем фахівців діти розробляють суглоби, вчаться заново ходити, повертають втрачені сили. Фізична реабілітація дітей, які захворіли на рак, є одним із найважливіших компонентів у міжнародній практиці реабілітації. Надання цієї послуги за рахунок коштів фонду є єдиною можливістю для українських дітей отримати доступ до життєво необхідних послуг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642
Еще материалы раздела «Суспільство»