<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5644

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «Допоможи іншому — стань приятелем»

proekt_6

Сфера: соціальна допомога дітям і молоді з обмеженими можливостями

Донор/виконавець: Карпатський фонд

Охоплення: Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська та Чернівецька області

Фінансування: 1,43 млн грн

Термін дії: 2011–2012 роки

Впровадження методики, що дозволяє вирішити питання соціалізації людей з особливими потребами, та інших категорій людей, які опинилися у важкій життєвій ситуації, в суспільство, зменшити проблеми їхньої ізоляції та самітності, надати психологічну підтримку, а також розвинути толерантне ставлення до таких людей серед населення. У рамках проекту проводилося навчання волонтерів, які ставали приятелями для дітей і молоді з обмеженими можливостями. У результаті першого етапу (2011–2012 роки) створено 200 пар приятелів, залучено близько 300 волонтерів. Побічно користь отримали близько 500 осіб додатково (батьки дітей з особливими потребами). Створено вісім волонтерських центрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5644
Еще материалы раздела «Суспільство»