<
НОВИНИ ДНЯ: На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінецьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «Срібна монетка»

proekt_4

Сфера: освіта

Донор/виконавець: Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром»

Охоплення: вся Україна

Термін дії: 2010–2012 роки

Фінансування: 581 922 грн зібраних коштів

У відділеннях УкрСиббанку по всій Україні встановлено спеціальні бокси для збирання коштів на освітні програми для дітей із синдромом Дауна. За три роки проекту на зібрані гроші вже обладнано Центр раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна та випущено програму «Дивися і вчися», за якою ці діти вчаться говорити й читати. Цього року кошти спрямовано на освітні семінари для батьків і педагогів, у результаті яких вони освоюють унікальну британську програму навчання лічбі без цифр — «Нумікон». Семінари у п’яти регіонах України провела міжнародний експерт Хелен Фармері, провідний педагог програми британського уряду Every Child Counts. Повернувшись додому, батьки й педагоги можуть застосовувати програму навчання зі своїми малятами. Все це наближає дітей із синдромом Дауна до дітей, які звичайно розвиваються, і надає їм можливість стати повноцінними членами суспільства.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642
Еще материалы раздела «Суспільство»