<
НОВИНИ ДНЯ: Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «Динамічний музей»

proekt_9

Сфера: культура

Донор/виконавець: фонд Ріната Ахметова «Розвиток України»

Фінансування: два гранти — на 10 млн грн і 500 тис. грн

Термін дії: 2012–2015 роки

Мета проекту — модернізувати українські музеї та допомогти їм розвинути власні ресурси відповідно до світових музейних стандартів. Впроваджуються нові форми просвітницьої роботи та принципи формування й презентації музейних колекцій, нові способи адміністративної роботи (наприклад, впровадження PR- і фандрайзингових складників роботи). Усі ці дії покликані наблизити музей до аудиторії, перетворити його на активний центр культурного обміну. За підсумками конкурсу, у якому взяли участь 25 українських музеїв, переможцем і одержувачем гранту в розмірі 10 млн грн став Державний природознавчий музей НАНУ у Львові. За ці кошти музей має трансформуватися в соціальний центр зі зворотним зв'язком, побудувати нову сучасну експозицію, створити гостьову інфраструктуру з особливою увагою до людей з обмеженими можливостями. Також заплановані освітні поїздки, семінари із провідними спеціалістами з нових напрямів музейної роботи.

Другий грант у розмірі 500 тис. грн виділений Національному центру народної культури «Музей Івана Гончара» (Київ). Він має стати освітнім лідером для всього музейного співтовариства країни, проводячи на власній базі тренінги, семінари, експериментальні виставки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5642
Еще материалы раздела «Суспільство»