НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюк  В Україну йде короткочасне похолодання: коли його чекативсі новини дня
26.12.2012 2321

Європейці витрачають на книги в п’ять разів більше за українців

Президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг Олександр Афонін під час прес-конференції у Києві навів статистичні данні щодо витрат громадян на книги в тій чи іншій країні.

Данні показують, що українці витрачають на книги в десятки разів менше за інші цивілізовані країни.

«У європейців статистика друку є не головним. Головним є статистика споживання книги. Тобто скільки книжок на середньостатистичного громадянина тієї чи іншої держави купується протягом року», - сказав О. Афонін.

Для того, щоб стало зрозуміло, який рівень споживання книги в Україні, президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг навів середньостатистичні данні щодо витрат громадян на книги в тій чи іншій країні.

«Середньостатистичний німець купує книжок протягом року на 119 євро. У маленькій п'ятимільйонній Фінляндії, яка вважається сьогодні першою країною по освідченності за рейтингами ЮНЕСКО, громадянин в середньому купляє книжок на 105 євро. У Південній Кореї, яка вважається одним з лідерів у технологічному та науковому розвитку, - в межах 95 євро. Я вже не кажу про Польщу, де середньостатистичний громадянин купує книжок на 32 євро. А середньостатистичн й українец в рік купує книжок на 2,9 євро», - наголосив він, передає УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейці витрачають на книги в п’ять разів більше за українців 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
26.12.2012 2321
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»