<
НОВИНИ ДНЯ: Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті миру  "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛК  Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Українівсі новини дня
Політика
Україна
02.01.2013 17:00 1141

Янукович дав гроші на українську енциклопедію

Президент України Віктор Янукович підтримав пропозицію Національної академії наук (НАН) про підготовку та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Янукович запропонував НАН України створити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового та методичного керівництва процесом підготовки та видання цієї енциклопедії.

Зокрема, Кабінету міністрів доручено розробити за участю НАН України та затвердити у двомісячний строк план заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 рр. Великої української енциклопедії.

Крім того, уряд має вирішити в установленому порядку питання розміщення держпідприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво Українська енциклопедія імені Миколи Бажана» в будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 51-а, в Києві.

Кабміну також доручено опрацювати питання створення державної наукової установи Енциклопедичне видавництво імені Бажана шляхом реорганізації держпідприємства Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія імені Бажана» і головної редакції «Зводу пам'яток історії та культури України» при цьому видавництві.

Президент також пропонує органам місцевого самоврядування, національним галузевим академіям наук та вищим навчальним закладам сприяти створенню Великої української енциклопедії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Янукович дав гроші на українську енциклопедію 5.00 5 1
Політика / Україна
02.01.2013 17:00 1141
Еще материалы раздела «Україна»